Protesti širom Kosova zbog Haradinaja

Autor:

Širom Kosova danas su održani protesti zbog hapšenja Ramuša Haradinaja u Francuskoj po poternici Srbije. Demonstranti zahtevaju njegovo oslobađanje i kritikuju vlast zbog dijaloga sa Srbijom.

0
A- A A+

Haradinajeva partija Alijansa za budućnost Kosova je danas pod motom "Haradinaj je Kosovo" organizovala proteste u Prizrenu, Gnjilanu, Peći, Mitrovici, Đakovici i Uroševcu u pet do 12. Protesti su održani protiv, kako su rekli, uvreda i nepravde zbog hapšenja Ramuša Haradinaja u Francuskoj.

Predsednik ogranka Alijanse u Prizrenu, Ljuljzim Kabaši, rekao je pred okupljenima da bi nastavak dijaloga sa Srbijom u Briselu, posle ovog hapšenja, bio poguban primer daljeg ugrožavanja državnosti Kosova, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Novi dokazi: Proširena istraga protiv Haradinaja

I u Gnjilanu je zatraženo i da se prekine dijalog sa Srbijom, što nije podržala Skupština Kosova u utorak uveče.

Alijansa za budućnost Kosova je posle celodnevne rasprave o Haradinaju iznela rezoluciju kojom se zahteva njegovo hitno oslobađanje ali i prekid dijaloga, s čime se nisu složile vladajuće stranke.

Kako je najavljeno, protesti pod motom „Protiv uvrede i nepravde“, biće održani u Prizrenu, Gnjilanu, Peći, Mitrovici, Đakovici i Uroševcu. Takođe, protestovaće se u Skoplju, a najavljena su okupljanja i u Beču, ispred ambasade Francuske, javila je RTK2.

Ostale vijesti