• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fajnal-for u Dejvis kupu?

Autor mondo.rs

Nezvanično svetsko prvenstvo za tenisere nastavlja da se menja. Igraće se na dva dobijena seta, verovatno u dva takmičarska dana, a polufinale i finale biće održano u Torinu, najverovatnije.

Dejvis kup nastavlja da se menja.

Bez obzira što su najveće ATP zvezde podeljene oko toga šta je dobro, a šta loše u aktuelnom sistemu takmičenja nezvaničnog svetskog prvenstva za tenisere, ovo 117 godina staro takmičenje nastaviće sa promenama koje bi trebalo da mu povrate staru slavu i prestiž.



Naime, posle sastanka između čelnika ITF, ATP, WTA i predstavnika udruženja tenisera i teniserki održanog nedavno u Indijan Velsu, gde je načelno dogovoreno da se u Dejvis kupu više ne igra na tri, već dva dobijena seta i da se takmičenje skrati sa tri, na dva dana, kao što je slučaj u FED kupu, teniska javnost nastavila je da sporadično saznaje o dodatnim korekcijama koje bi trebalo da budu ozvaničene narednog avgusta i stupe na snagu od 2018. godine.

Đoković - Nadal

Predsednik Unije profesionalnih tenisera već neko vreme je naš Novak Đoković koji se svesrdno zalagao za promene u Dejvis kupu, dok je Rafael Nadal otvoreno negodovao zbog nekih odluka, pre svega skraćenja mečeva na dva dobijena seta.

Postoji ozbiljna inicijativa da se, po ugledu na NCAA ili Evroligu, formira Fajnal-for u Svetskoj grupi Dejvis i FED kupa, koji bi bio odigran u jednom gradu u periodu od dve nedelje i koji bi predstavljao vrhunac sezone u tom takmičenju.

Italijanski list "Tuttosport", iz Torina, navodi da je upravo taj grad favorit da trajno ugosti Fajnal-for Dejvis kupa što znači da bi se tri najvažnija meča odigrala na neutralnom terenu, osim u slučaju da se Italijani plasiraju u finale.

Dvorana Alpitur kapaciteta 18.500 mesta bila bi domaćin ovog turnira, pre kojeg bi se standardno igralo prvo kolo, odnosno četvrtfinale Svetske grupe DK, ali na dva dobijena seta.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC