• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Veteran" Čutura o pozivu: Vraćam dug Srbiji

Autor mondo.rs

Iskusni srednji bek Dalibor Čutura u razgovoru za MONDO govorio o svom povratku među "orlove", Mladenu "Dugom" Bojinoviću i Rumuniji koju odlično poznaje…

 Dalibor Čutura poziv reprezentacija Srbije rukomet Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije nastaviće kvalifikacije za EP 2018 u Hrvatskoj dvomečom protiv Rumunije, prvo u Baja Mareu 4. maja, a tri dana kasnije na rasporedu je revanš u Nišu.

Selektor Jovica Cvetković saopštio je prošireni spisak od 28 igrača, a na njemu su trojica povratnika u reprezentaciju; Marko Vujin te dvojica "ultraveterana", Mladen Bojinović (40) i Dalibor Čutura (41).

Bojinović igra jako dobro za fransuskog drugoligaša Tremble, a Čutura je odigrao sjajnu sezonu za rumunsku Konstancu, zbog čega je i proglašen za MVP regularnog dijela prvenstva.

Uprkos tome, Čutura na početku razgovora za MONDO priznaje da ga je, kao i mnoge navijače Srbije, iznenadilo njegovo ime na spisku selektora Cvetkovića.

"Malo me iznenadio poziv, sigurno. I zbog godina i zbog svega. Iako, mislim da ove godine pružam možda i najbolju sezonu u Rumuniji, proglašem sam za MVP-a prvenstva,  treći sam strijelac lige, ide mi od ruke. Fizički se dobro osjećam, povrede me zaobilaze", rekao je Čutura.

Dilema oko povratka u reprezentaciju nema.

"Dugi" je ikona!

Čutura je prokomentarisao i ponovni poziv za Mladena "Dugog" Bojinovića u selekciju Srbije:

"Dugi je ikona srpskog rukometa i reprezentacije. Možda baš iskustvo treba ovom timu, par nas iskusnijih koji možemo da stanemo na loptu, da povežemo te redove između naših bekova i pivota. Ja se radujem, ne znam da li će on biti među 17, ali radujem se jer je tu".

 "Uvijek stojim iza toga da mi je reprezentacija dala mnogo toga u životu, kada god mogu da pomognem tu sam, u bilo kom smislu, pošto sam bio čak i pomoćni trener na prethodnom Evropskom prvenstvu. Kad god mogu da pomognem ja sam tu", istakao je za MONDO srednji bek "orlova".

Posljednji put dres sa nacionalnim grbom nosio je na utakmici protiv Izraela u junu 2015. godine, a sada će to biti protiv Rumunije, zemlje u kojoj igra i koju jako dobro poznaje.

"Zbog toga sam vjetrovatno i pozvan, da pomognem, nadam se da ću uspjeti u tome, pogotovo što je Rumunija u pitanju. Sigurno najbolje poznajem te igrače i njihov stil igre. Ne sumnjam u naše momke, oni su dobri, hoće i da poslušaju. Dodatan motiv mi je što igramo protiv Rumunije i volio bih da to budu dve pobjede iz dve utakmice".

Na spisku reprezentacije Srbije ima dosta iskusnih igrača, ali i mladih talentovanih igrača rođenih 90-ih godina. Bojinović i Čutura od nekih od njih su čak duplo stariji.

"Znam te momke što bi se reklo 'iz pelena', ssada su postali već pravi igrači, mnogi su nosioci igre u svojim klubovima, ozbiljnim klubovima. Imamo kompletnu ekipu na svim pozicijama, samo to treba malo posložiti i tu neće biti problema".

Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije izgledala je posloženo u prvom meču kvalifikacija kada je savladala Poljsku u gostima, međutim, uslijedio je hladan tuš i poraz od Bjelorusije.

"Totalno dva različita lica Srbije, sigurno da nismo zadovoljni. Bili smo favoriti protiv Bjelorusa u Nišu, Niš je bio naša nepobjediva tvrđava.  Ništa nam nije išlo od ruke taj meč, Bjelorusi su bili bolji, ali i dalje imamo velike šanse za Evropsko prvenstvo, sve je do nas", uvjerava Čutura.

Prije nego što ga vjerovatno iznese selektoru Cvetkoviću, srednji bek Konstance podnio je u razgovoru za MONDO skraćeni "izvještaj" o narednom protivniku "orlova".

"Samim tim što su se opredijelili za Ćavija Paskvala, doveli su za selektora trenera koji vodi Barselonu, trenera sa osvojene dvije lige Šampiona i ne znam koliko još titula, govori da su ozbiljno shvatili kvalifikacije. Promijenili su filozofiju, znam kako su igrali prije toga, bili su jedna reprezentacija koja je igrala sa Kosovom i Italijom, to i jeste bio neki njihov nivo. Selektor je doveo neke mlade igrače koji igraju u Rumuniji, ali ne u klubovima koji se bore za titulu, doveo je tri igrača iz Turde, ekipe koja je četvrta ili peta. Glavna odlika Rumunije je disciplina koju ranije nisu imali, sada imaju disciplinu kako u odbrani, tako i u napadu. Mislim da je mnogo na to uticao Ćavi. Vidjelo se to u ove dve prve utakmice sa Poljskom i Bjelorusijom".

Meč sa Rumunima igra se 4. maja u mjestu Baja Mare na sjeveru zemlje, odakle dolazi i istoimeni vicešampion Rumunije.

"Teren je nezgodan, Baja Mare, to je manja hala, prava rukometna i sigurno će biti puna. Lako nam neće biti sigurno, ali imamo kvalitetniji tim. Na svakoj poziciji mislim da smo kvalitetniji, ali to treba da pokažemo na terenu", zaključio je Čutura.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC