• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uz Božju pomoć, za mamu i tatu - gol na 99 minuta!

Autor mondo.rs

Ričmond Boaći došao je u Crvenu zvezdu 30. januara i već je najbolji strelac ekipe u sezoni 2016/17. Da li će klub imati sredstava da otkupi njegov ugovor?

 Ričmond Boaći - najbolji strijelac FK Crvena zvezda Izvor: MN PRESS

Ričmond Boaći, 24-godišnji fudbaler iz Gane, potpisao je za Crvenu zvezdu 30. januara ove godine, na polovini sezone, a od juče je prvi strelac tima.

Dva gola u mreži Čukaričkog u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Srbije, u 19. i 39. minutu, pomerili su 186 centimetara visokog napadača na vrh liste crveno-belih golgetera u sezoni 2016/17, iznad Predraga Sikimića koji je i dalje na devet i Uga Vijeire, koji će ostati na osam pogodaka u svim takmičenjima.

Boaći ih već ima deset na samo 12 nastupa, od kojih nije svaki put počinjao i završavao utakmicu.

Zvezdina "14" provela je na terenu ovog proleća 990 minuta u Superligi i Kupu, što znači da mu je za gol potrebno nešto više od jedne utakmice - 99 minuta!

U ligi je postigao sedam golova na 11 nastupa, u Kupu tri na dva.

CZ
Izvor: YouTube



Raspored Crvene zvezde:

30. april: Crvena zvezda - Vojvodina (SL)

6. maj: Voždovac - Crvena zvezda (KS)

10. maj: Crvena zvezda - Čukarički (SL)

13. maj: Crvena zvezda - Mladost (SL)

17. maj: Javor - Crvena zvezda (SL)

21. maj: Crvena zvezda - Radnički (SL)

*27. maj: Finale Kupa Srbije

*napomena: ukoliko se plasira

"Za mene svaki gol donosi radost, jer je dar od Boga", rekao je Boaći u sredu popodne na Banovom brdu, gde je njegov tim praktično završio posao oko plasmana u finale Kupa.

Već u 39. minutu utakmice sa Čukaričkim bilo je 0:4, a Boaćijevo ime dva puta je bilo ispisano na semaforu.

"Današnja dva pogotka posvećujem majci i ocu koji su me vaspitali i svojim savetima načinili od mene čoveka kakav sam danas. Sva četiri naša pogotka na utakmici su bila fantastična, ali posebno bih izdvojio sjajnu asistenciju koju mi je Petković uputio kod mog prvog pogotka", istakao je momak koji je i dalje pod ugovorom sa Atalantom, ali kojeg je Crvena zvezda pozajmila na godinu i po dana i ugovorila otkupnu cenu od milion evra.

Već sada jasno je da je šampiona Srbije u Italiji pronašao pravo rešenje u napadu, ali je pitanje da li će Boaći narednog leta postati fudbaler pod ugovorom sa Crvenom zvezdom, odnosno da li će klub iz Ljutice Bogdana imati sredstava da otkupi njegov ugovor.

S obzirom na to da se ekipa Miodraga Božovića u ovom trenutku grčevito bori za "duplu krunu", golovi su glavna tema.

"Prezadovoljan sam pobedom koju smo danas ostvarili uz Božju pomoć. I na prošlom gostovanju na Banovom brdu smo postigli četiri gola, veoma smo efikasni na ovom terenu. Sada smo bili bolji rival od prvog minuta i doneli veoma značajnu pobedu našoj ekipi i navijačima. Svi igrači su dali svoj maksimum i zato smo i ostvarili povoljan rezultat. Nastavićemo istim putem kako bismo zabeležili sve pobede do kraja", rekao je Boaći.

Ni on, ni saigrači, neće imati vremena za odmor i premotavanje goleade sa Banovog brda. Već u nedelju, na "Rajka Mitića" stiže Vojvodina. Crvena zvezda, posle poraza u 154. "večitom derbiju", neće imati prava na grešku ni u toj, ni u narednim mečevima u prvenstvu, osim ukoliko kiks pre toga ne napravi i Partizan.

Boaći je optimista.

"Pokazali smo koliku snagu ima ovaj tim i nastavićemo zajedno da radimo kako bismo na kraju sezone doneli radost navijačima. Slušajući instrukcije našeg trenera siguran sam da ćemo svaku narednu utakmicu završiti sa osmehom na licu", poručio je Boaći.

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

/poslušajte trenere Miodraga Božovića i Nenada Lalatovića posle prve utakmice polufinala Kupa/

Press
Izvor: YouTube


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC