• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Milioneri" na korak do Lige šampiona

Autor mondo.ba

U direktnom okršaju za treće mjesto na tabeli, odnosno direktan plasman u Ligu šampiona, između Borusije i Hofenhajma, slavili su "milioneri" iz Dortmunda - 2:1.

Borusija je ponovo na trećem mjestu na tabeli Bundeslige!

Već na samom početku meča 32. kola na "Vestfalenu", Marko Rojs je doveo domaćina u vođstvo poslije akcije Gonzala Kastra i tada se činilo da će domaćin lagano stići do trijumfa i dva boda viška u odnosu na Hofenhajm.

Međutim, centarfor Borusije Pjer - Emerik Obamejang je propustio priliku u 14. minutu da iz jedanaesterca zatrese mrežu i izjednači se sa liderom liste strijelaca Robertom Levandovskim na "koti 28". 

Potom se vodila žestoka borba u sredini terena, bilo je prilika na obje strane ali se mreže nisu tresle do 83. minuta kad je Gabonac ipak uspio da sustigne poljskog golgetera iz Bajerna na listi najboljih "tobdžija" u Njemačkoj.

Trener "milionera" Tomas Tuhel još nije poražen u Dortmundu otkako je preuzeo klupu Borusije - ostvario je 26 pobjeda i sedam remija na 33 utakmice na "Vestfalenu".

Rafael Gerero je poslije centaršuta pogodio stativu, a napadač iz Gabona je glavom pospremio odbijenu loptu u praznu mrežu - 2:0.

Ipak, Hofenhajm je u finišu uspio da uvede utakmicu u neizvjesnu zavšnicu jer je nakon penala smanjio golom Andreja Kramarića, ali u posljednjih pet, šest minuta nije mogao da stigne do remija.

Do kraja sezone, oba tima se još sastaju protiv Verdera i Augzburga i na tim mečevima će pasti konačna odluka o direktnom učeniku Lige šampiona uz Bajern, koji je prošle subote po peti put uzastopno osvojio titulu, ukupno 27. u istoriji bavarskog kluba, i najvjerovatnije Lajpcig.

Iako su izabranici Karla Anćelotija već osigurali šampionski trofej, u subotu su zabilježili novu pobjedu i to protiv "fenjeraša" Darmštata - 1:0, kojeg su i zvanično gurnuli u "Cvajtu" dva kola prije kraja.

Gosti su u Minhen stigli sa tri vezane pobjede i teoretskim šansama da i dogodine nastupaju u njemačkoj eliti, ali i mnogo jačim ekipama se teško vaditi na "Alijanc Areni", a kamoli timu za koji je 66. minutu odigrao Mario Vrančić, reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Jedini gol postigao je Huan Bernat u 18. minutu poslije asistencije Franka Riberija mada su gosti u finišu mogli da ostanu neporaženi, ali je Hamit Altintop propustio šansu da realizuje jedanaesterac!

Zlata vrijedne bodove u borbi za opstanak ostvario je Volfsburg savladavši Ajntraht u Frankfurtu rezultatom 0:2. "Vukovi" su slomili domaćina u drugom dijelu pogocima Danijela Didavija i to u njegovom stotom bundesligaškom meču i iskusnog Marija Gomeza, koji je bio i asistent kod prvog gola.

Nadomak pobjede u gostima bio je i Augzburg protiv Borusije iz Menhengladbaha (1:1), ali je u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena bod domaćinu osigurao Andre Han. Istim rezultatom završeno je gostovanje Leverkuzena u Ingolštatu (1:1).

BUNDESLIGA - 32. KOLO:

Bajern Minhen - Darmštat 1:0 (1:0)
/Bernat 18/

Borusija Dortmund - Hofenhajm 2:1 (1:0)
/Ros 4, Obamejang 83 - Kramarić 86 pen/

Ajntraht - Volfsburg 0:2 (0:0)
/DIdavi 48, Gomez 63/

Ingolštat - Bajer Leverkuzen 1:1 (0:0)
/Kitel 73 - Haverc 78/

Borusija Menhengladbah - Augzburg 1:1 (0:0)
/Han 90+4 - Finbogason 57/

Herta - Lajpcig (18:30)

U nedjelju:

HSV - Majnc (15:30)
Frajburg - Šalke (17:30)

Petak:

Keln - Verder 4:3 (3:2)

/Modest 13, 47, Bitenkur 28, Coler 44 - Bartels 34, Gebre Selasije 40, Gnabri 62/

TABELA: Bajern Minhen 76, Lajpcig (-1) 63, Borusija Dortmund 60, Hofenhajm 58, Herta (-1) 46, Keln 45, Verder 45, Frajburg (-1) 44, Borusija Menhengladbah 43, Šalke (-1) 41, Ajntraht 41, Bajer Leverkuzen 37, Augzburg 36, Volfsburg 36, Majnc (-1) 33, HSV (-1) 33, Ingolštat 30, Darmštat 24.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC