• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golman Partizana: Ako me pozovu, braniću za BiH!

Autor mondo.ba

Golman Partizana Nemanja Stevanović s crno-bijelima juri "duplu krunu" u Srbiji, a s obzirom da je porijeklom iz Zvornika, može da nastupa i za Bosnu i Hercegovinu pod uslovom da dobije poziv selektora Mehmeda Baždarevića.

 Nemanja Stevanović: Ako me pozovu, braniću za reprezentaciju BiH Izvor: MN PRESS

U intervjuu za "Dnevni avaz" je najprije pojasnio kako je stigao do crno-bijelog dresa beogradskog kluba.

POVEZANE VIJESTI

"U Partizan sam stigao iz Čukaričkog kao zvanično najbolji golman lige i mladi reprezentativac Srbije. Konkurencija na golu je žestoka i prva opcija bio je Filip Kljajić, koji se povrijedio prije desetak dana, pa sam stao na gol u izuzetno bitnom trenutku za klub. Do kraja šampionata ostala su još tri kola, a mi imamo prednost u odnosu na Zvezdu od tri boda, s tim što bi, u slučaju istog broja bodova, oni bili prvi pa nemamo pravo na kiks. U finalu Kupa Srbije, takođe, igramo protiv najvećeg rivala, što stvara određenu dozu pritiska, ali sam siguran da možemo do 'duple krune'. Taličan sam za uspjehe Partizana, jer sam branio u desetak prijateljskih mečeva i tri zvanična, a ekipa ni na jednom od tih susreta nije doživjela poraz", rekao je Stevanović sarajevskom listu.

Sa mladom reprezentacijom Srbije putovao je na Evropsko prvenstvo u Češku prije dvije sezone, ali kad su u pitanju seniori može da nastupa za "orlove" ili "zmajeve" s obzirom da je porijeklom iz Zvornika.

"U posljednjih nekoliko mjeseci bio sam u drugom planu u Partizanu i, logično, nisam se ni mogao nadati pozivu za reprezentaciju. Imam dvojno državljanstvo BiH i Srbije i bez problema mogu nastupati za jednu od te dvije reprezentacije, iako sam imao kontakte s još jednim nacionalnim timom sa prostora bivše Jugoslavije. Ne bih imao ništa protiv poziva Mehmeda Baždarevića, naravno ukoliko ga svojim odbranama u Partizanu zaslužim. U reprezentaciji BiH nastupa moj rođak Miroslav Stevanović i znam da se radi o izuzetno kvalitetnom timu, a nekoliko reprezentativaca sam upoznao", istakao je golman Partizana.

Priznao je takođe da prati Premijer ligu BiH i da je uvjeren da će Željezničar postati novi prvak.

"Igrama u finišu jeseni i tokom proljeća Željezničar je pokazao da je najbolji tim u BiH, siguran sam da će osvojiti titulu. Plavi imaju najbolji raspored i, ukoliko ostanu neporaženi u meču protiv Sarajeva, šampionski pehar u posljednjem kolu stiže na 'Grbavicu'", zaključio je Stevanović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC