• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Modrića šokiralo najgluplje pravilo Primere

Autor mondo.rs

Španci, menjajte ovu glupost hitno!

La Liga je fantastično takmičenje, koje je dalo najviše osvajača Lige šampiona i Lige Evrope u ovoj deceniji, a poslednja tri šampionata rešena su u poslednjem kolu.

U Primeri igraju Leo Mesi, Kristijano Ronaldo, Luis Suarez i Antoan Grizman, stadioni nisu ultra moderni, ali su našminkani, vodi se računa da travnjak bude iste nijanse boje zelene kako bi na TV-u odmah bilo jasno o kom se takmičenju radi…

Još kada bi se uticaj Real Madrida i Barselone umanjio, kao i podrška koju povremeno dobijaju od sudija, stvari bi u španskom fudbalu bile još bolje.

Ali, jedno pravilo je gotovo neshvatljivo!



Naime, u jeku proslave u Madridu, kada je karavan stigao na "Bernabeu" u toku proslave 33. titule prvaka Španije, ali tek druge od 2008. godine, nešto je nedostajalo... pehar za novog šampiona!

U trenucima velikog slavlja, najviše se zbunio Luka Modrić, koji je Gareta Bejla pitao: "Gde je pehar?!"

Kada su Hrvatu i Velšaninu objasnili da je La Liga retko takmičenje u kojem šampion podizanjem pehara ne zatvara sezonu, već otvara narednu (!?), malo je reći da je Modrić bio razočaran. Bejl je potom prišao Kristijanu Ronaldu pitajući ga da li je to moguće, na šta mu je Portugalac odgovorio da jeste, uz opasku da se radi o…

...s*anju.



Momci trenera Zinedina Zidana, koji je u prvom pokušaju uspeo da osvoji Primeru (prošle sezone preuzeo je tim na pola šampionata), imaće 3. juna u Kardifu priliku da odbrane titulu prvaka Evrope i "ušatog" podignu u vis odmah te večeri, na "Milenijumu", ali će na pehar koji je u prethodnoj deceniji najčešće pripadao Barseloni morati da sačekaju neko vreme.

Da besmisao ovog pravila bude veći, dobro je poznato da jedan deo fudbalera neminovno napusti klub u toku letnjeg prelaznog roka, tako da ni ne dobije priliku da podigne pehar, slika se sa njim i eventualno ispije šampanjac ili pivo iz njega. Takođe, na fotografiji šampiona Španije za sezonu 2016/17 verovatno će se naći i igrači koje će Real dovesti ovog leta.

Ako ništa više, biće "tu negde" u uglu slike.

Španci, menjajte ovo hitno!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC