• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đinobili: Šta god da odlučim, biće sjajno

Autor mondo.rs

Argentinski as posle ispadanja San Antonija iz NBA plej-ofa želi da ostavi nekoliko nedelja za donošenje odluke o nastavku ili okončanju karijere.

Emanuel Đinobili je u aktuelnom plej-ofu NBA lige dokazao celom svetu ono što je u sebi osećao sve vreme - da još može da igra košarku na visokom nivou.

Povrede Tonija Parkera i Kavaja Lenarda promovisale su ga u jednog od lidera ekipe i Argentinac je u tri od četiri meča finala Zapada bio zaista sjajan, sa prosekom od gotovo 18 postignutih poena.

Međutim, to nije bilo dovoljno da San Antonio ostvari makar jednu pobedu nad Golden Stejt Voriorsima i popularni "Manu" se od utorka nalazi na odmoru - možda i permanentnom.

Publika u dvorani Spursa svakako se ponašala kao da ga poslednji put prati sa parketa u svlačionicu...

"Naravno da sam sve bliži 'penzionisanju' i da svakodnevni napori postaju sve teži, samo je pitanje da li želim još jednom da prođem kroz sve to. Pustiću da se emocije slegnu, možda tri, možda četiri nedelje, a onda ću da porazgovaram sa svojom suprugom i vidim šta dalje", rekao je Đinobili posle četvrtog poraza od Golden Stejta.

Sjajni bek, koji 28. jula puni 40 godina, kaže da će u svakom slučaju biti srećan čovek.

"Biram između dve divne opcije. Prva je da nastavim da igram u ovoj ligi, da uživam u svakom danu baveći se sportom koji obožavam. Druga je da ostanem kod kuće, da se posvetim ulozi oca, da putujem, uživam sa svojom porodicom. To su neverovatno dobre mogućnosti i nema šanse da budem tužan, kakvu god odluku da donesem".

Iz perspektive "običnog" čoveka, teško je ne složiti se sa njim...

Podsetimo da je Đinobili sa Spursima od početka svoje NBA karijere 2002. godine osvojio četiri šampionska prstena (2003, 2005, 2007. i 2014) i dva puta bio učesnik Ol star meča.

Sa reprezentacijom Argentine ima olimpijsko zlato (2004) i bronzu (2008), kao i srebro sa Svetskog prvenstva 2002, dok je sa Virtusom iz Bolonje 2001. osvojio Evroligu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC