• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štimac za MONDO: Nikad nisam sumnjao u sebe

Autor mondo.rs

Reprezentativac Srbije sa Bešiktašom kao drugi nosilac kreće u plej-of prvenstva Turske. Vredna individualna titula mu je već u "džepu"...

 Vladimir Štimac Bešiktaš najbolji skakač turske lige Izvor: MN PRESS

Do kraja klupske košarkaške sezone širom Evrope ostalo je između par nedelja i mesec dana, ali već sada sa zadovoljstvom možemo da konstatujemo kako je ogromna većina reprezentativaca Srbije u klubovima pružila ono što se i očekivalo od nosilaca srebrne olimpijske medalje.

Bogdanović i Kalinić su osvojili Evroligu sa Fenerbahčeom, Teodosić po navici briljirao u CSKA (koliko mu je povreda to dozvolila), Nedović sa Unikahom osvojio Evrokup, o Jokićevim nastupima u Denveru da ne govorimo...

Vladimir Štimac je igrajući za Bešiktaš ostao pomalo "ispod radara", slično Stefanu Markoviću u Zenitu, ali njegovi proseci od 14,3 poena i 9,6 skokova u turskom prvenstvu (BSL), govore da igra možda i najbolju sezonu u karijeri.

Posle 30 kola regularnog dela poneo je titulu najboljeg skakača lige u žestokoj konkurenciji, a dodatnu težinu pomenutim brojkama daje to što ih je napravio u timu punom kvalitetnih igrača, koji u plej-of kreće sa druge pozicije (skor 24-6), odmah iza Fenerbahčea.

Protivnik u četvrtfinalu je Gacijantep, a Bešiktaš je domaćin prvog meča, u utorak od 17.30.

"Gacijantep je nezgodna ekipa, koja gaji atipičan stil košarke, ali sigurno je da idemo na 2:0, da završimo tu seriju što pre", kaže Štimac u intervjuu za MONDO.

Crno-beli su drugu poziciju izborili pobedom nad Efesom u gostima u poslednjem kolu, uz 22 poena i 10 skokova srpskog centra!

"To nam mnogo znači, jer sa Fenerbahčeom ne možemo da se sretnemo pre finala. Sve ostale timove iz vrha smo dobili bar po jednom".

KONCENTRACIJA

Vladimir Štimac (29) se paralelno sa igranjem košarke ostvaruje u ulozi roditelja, njegov sin Vukan ima dve i po godine. "U Istanbulu sam sa porodicom veći deo sezone, ali tokom plej-ofa volim da budem sam i da se koncentrišem na igru", kaže on.

Štimac je odigrao svih 30 mečeva u prvenstvu i zabeležio čak 13 "dabl-dabl" učinaka.

"Dobro, svi znaju da su skokovi moj 'fah'. Volim da se borim i da dajem sve od sebe, to je moje oružje. Trener Ufuk Saridža mi je dao minute, tako da iz meča u meč dokazujem samom sebi šta i koliko mogu, mada u to nikad nisam ni sumnjao", kaže nekadašnji prvotimac Crvene zvezde.

"Prilično sam siguran da sam na nivou na kome bi trebalo da budem, video sam da mogu da se nosim sa vrhunskim centrima, šampionima Evrope, ali sad tek počinje ono glavno".

Za navijače Bešiktaša je ovo izuzetna sezona, jer fudbalski klub u nedelju može da obezbedi titulu, dok su košarkaši u samom vrhu najjače nacionalne lige u Evropi, pored španske.

"Dvorana nam prima oko 3.500 ljudi i atmosfera je do sada bila kako kad. Navijači su više okrenuti fudbalu, ali očekujem da nas u plej-ofu maksimalno podrže".

Kao pravi sportsmen, Štimac je već u nedelju uveče, putem društvenih mreža, čestitao Srbima iz Fenerbahčea evroligaški trijumf.

"Fenerbahče je zasluženo i dominantno osvojio Evroligu. Najbolja su ekipa, imaju najboljeg trenera i ovim putem im čestitam još jednom, od sveg srca. Mnogo mi je drago što je to uradio naš trener i naši igrači, i to u glavnim ulogama. Samo se potvrđuje da je Srbija zemlja košarke i sportsko čudo", završio je Štimac.

Četvrtfinale turskog plej-ofa igra se na dve pobede, polufinale na tri, a finale čak na četiri, uz direktne prenose na TV Sport klub već od utorka. Ostali parovi prve runde su: Fenerbahče (1) - Tofaš (8), Darušafaka (4) - Banvit (5) i Efes (3) - Galatasaraj (6).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC