• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolega Marko, šta se dešava u Humskoj?

Autor mondo.rs

Marko Jevtović o prošloj sezoni, povredi i planovima za budućnost. Jednog dana možda postane i sportski novinar.

 Marko Jevtović možda sportski novinar Izvor: MN PRESS

/Od izveštača MONDA iz Slovenije/

Počinje prenos utakmice Partizana, a na komentatorskom mestu Marko Jevtović. Pored mikrofona, spreman da gledaocima dočara dešavanja s terena...

Ko zna, možda jednog dana!

Brat i otac fudbalera Partizana su novinari. Ni Marko ne bi imao ništa protiv da jednog dana, kada okači kopačke o klin, krene njihovim stopama.

"Ne bi bilo loše. Vidim, mnogi poznati fudbaleri su komentatori ili stručni konsultanti. Što da ne... Ne razmišljam o tome, imam još jedno 11-12 godina da igram, završavam fakultet i polako", počeo je Jevtović razgovor na pripremama u Sloveniji.

I u sećanjima Jevtovića prošla sezona utisnuta je neizbrisivim pečatom. Visoki vezni fudbaler dao je veliki doprinos u osvajanju "duple krune".

A, Markov put do zvezda bio je veoma sličan Partizanovom. Nimalo lak. Naprotiv!

Kao i crno-beli, i Jevtović je na početku prošle sezone bio izgubljen i činilo se da je rastanak sa Partizanom neminovan.

"U tom jednom momentu sam bio pred izlaznim vratima. Bilo je i ponuda, ipak, nisu se poklopile kockice i ostao sam u Partizanu. Nije mi krivo. Došao je Marko Nikolić, koji mi je pružio šansu, a ja sam mu se odužio na terenu. Napravili smo taj nenormalan niz utakmica bez poraza i osvojili 'duplu krunu'. Za dve i po godine u klubu bilo je svega i svačega...", prisetio se Jevtović prethodnog perioda u Humskoj.

Marko Jevtović rođen je 24. jula u Beogradu. Karijeru je počeo u Zemunu, a igrao je još za Srem iz Jakova, Dinamo iz Moskve, Sopot, Hajduk iz Kule, Novi Pazar i Partizan. Za reprezentaciju Srbije upisao je jedan nastup, koliko i za mladu nacionalnu selekciju.

Kod Ivana Tomića bio je u drugom planu, nije imao mesto čak ni među 18. Ali, Nikolić je promenio sve. U avgustu prošle godine ni u najluđim snovima nije mogao da nasluti da će u maju podići oba pehara i sa klupskim drugarima doživeti na ulicama Beograda ono što nijedna generacija Partizana nije pre njih.

"Ne, nisam mogao da zamislim. I najveći optimisti su bili klonuli... Mislio sam da je Zvezda stekla dovoljnu razliku, pobeđivala je i nije slutilo na dobro. Ali, došao je Marko i doneo neku novu energiju, stvorio atmosferu u klubu i što je najvažnije u ekipi. Znali smo šta nam je cilj i iz utakmice u utakmicu išli ka njemu. Skromno, ipak, punog srca", ponosno je naglasio Jevtović.

Pred Partizanom je novi zacrtan cilj - Liga šampiona.

"Jako je bitno za ekipu da postoji kontinuitet. Dobro se poznajemo svi međusobno, novi trener je doneo novine, nadogradio nas, smatram da ćemo biti drugačiji nego prošle sezone, ali sa istim rezultatima", počeo je Marko i dodao:

"Ne bi trebalo da bude nepoznanica što se utakmice protiv Budućnosti tiče. Tu su Kića (Kosović), Mare (Janković), Deli (Delibašić), naši Crnogorci, znaju dosta stvari o njima. Definitivno smo favoriti, to moramo da pokažemo na terenu, jer će oni biti jako motivisani. Naš cilj je Liga šampiona i imamo priliku za to. Idemo korak po korak, pa ćemo videti dokle ćemo stići", umeren je vezni fudbaler Partizana.

Ekipa je ostala na okupu...

"Videli ste kod CSKA šta znači kada je ekipa dugo zajedno. Igraju šablonski, tačno znaju ko šta radi i na to su nas dobili. Stvorena je neka veza među igračima, odlično se poznaju. Mi smo na toj utakmici primili tri gola iz tri šanse, a nijedan nismo dali iako smo imali mnogo prilika. Bolje sada te stvari da se dešavaju nego posle, kada dođu važne utakmice".

Izvor: MN PRESS

Marko Jevtović nije sto odsto spreman. Još uvek ga muči povreda kolena iz aprila meseca.

"To je nešto što vučem od aprila prošle sezone. Uz pomoć medicinskog bloka uspeo sam da saniram i da pomoću terapija i lekova pregrmim dva meseca. Mislili smo da će da se smiri, ali nije. Na Zlatiboru sam radio 'na pola', tako da smo odlučili da ostanem u Beogradu i ne budem od prvog dana u Sloveniji. Radio sam sa jednim od najboljih trenera za te vrste povreda, Andrijom Milutinovićem, i dosta mi je pomogao", rekao je Jevtović.

On je, ipak, naglasio da još uvek nije fit.

"Koleno još uvek nije 100 odsto spremno, potrebno je vreme da dođe na svoje, međutim ide ne bolje i biće sve u radu".

Dobar fudbaler, dobar student

Uporedno sa karijerom Marko Jevtović završava i studije. "Studiram menadžment u sportu, jer sam u sportu ceo život. Ne znam da li ću i ostati, ali imaću diplomu i znanje iza sebe."

Inostranstvo?

"Posle Saše Ilića i Miroslava Vulićevića imam najviše utakmica u ovoj ekipi Partizana. Sigurno da razmišljam o inostranstvu i da obezbedim egzistenciju. Bitno je da klub i ja budemo zadovoljni. Glavom sam u Partizanu, imam ugovor još dve godine i važno je da krene kako treba, koliko već 11. jula", podvukao je Marko Jevtović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC