• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović o otkazima: Igrači su tako odlučili

Autor mondo.rs

Predsednik Crvene zvezde ne osvrće se na izjave date na konferenciji za novinare KSS.

 Čović o otkazima Izvor: MN PRESS

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović i selektor Aleksandar Đorđević kritikovali su u četvrtak igrače - njih čak 25 - koji su odbili da deo ovog leta provedu na pripremama univerzitetske reprezentacije, koja je zamišljena kao "odskočna daska" za nastup u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, počev od predstojeće jeseni.

Tom prilikom navedeno je da igrači verovatno nisu sami odlučili da se ne odazovu, već da su to učinili po diktatu svojih klubova, ili savetima ljudi koji im vode karijere (čitaj: menadžera).

Nebojša Čović, kao predsednik Crvene zvezde i "siva eminencija" FMP Železnika, čovek je od koga se očekivao komentar krizne situacije, s obzirom na to da su brojni otkazi stigli upravo od košarkaša ta dva kluba.

On je na Zvezdinoj konferenciji za novinare u petak odgovorio da "nikada nijednom igraču nije zabranio da igra za reprezentaciju" i konstatovao da je termin održavanja Univerzijade (druga polovina avgusta) izuzetno nepovoljan.

Ljudima iz Saveza poručio je sledeće:

"Nemojte pljuvati igrače nižih tarifa, a prećutkivati one sa višim tarifama. Taj Jokić se legitimno bori da napravi ugovor od 20 miliona dolara godišnje i to niko ne bi odbio. Ovi sa manjim tarifama se bore da dođu na 50-100.000 evra, da zaigraju u Partizanu, Zvezdi. Termin je dosta nezgodan, igrači su odlučili tako kako su odlučili, šta ja da radim".

Njegov predlog je da u nekoj od narednih sličnih situacija, Srbiju predstavlja jedan ovdašnji tim, kao što je to uradio FMP 2003. godine, predvođen trenerom Vladom Đurovićem.

"Ne znam da li je FMP tada imao jedno ili dva pojačanja iz drugih klubova, ali je uzeo prvo mesto. Na taj način bi se klub ujedno spremao za sledeću sezonu, niko ne bi bio oštećen, ovako je bezveze napravljena gužva".

Čović je dodao da nije za napade na bilo koga, kako na Jokića, tako i na "bilo koga od ovih dečaka".

Na najavu oštrijeg pristupa KSS od strane Predraga Danilovića, samo je odmahnuo rukom.

"Pretnje kaznama? Samo pretite, niste ni prvi ni poslednji. Samo ne znam ko to može nekome da zabrani pravo na rad? To ne može ni FIBA, a ni čauši koji sede tamo".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC