• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OK, nije više u Evertonovim planovima

Autor mondo.rs

"Ponudili smo mu zaista dobru ponudu za produžetak saradnje, ali je odlučio da odbije i obavestio me da traži novi izazov. OK, on više nije u Evertonovim planovima. To je njegova odluka", rekao je Ronald Kuman o Rosu Barkliju.

Everton nije bio šampion Engleske od 1987, ali je u međuvremenu engleskom fudbalu dao veliki broj talentovanih igrača, u čemu je možda i prednjačio u odnosu na obližnu "crvenu" fudbalsku akademiju.

Ali, nisu svi "plavi" vunderkindovi postali veliki fudbaleri i dostigli pun potencijal, što naravno nije slučaj samo sa Evertonovim klincima, već generalno problem ostrvskog fudbala.

Jedan od onih koji se (još) nisu ostvarili u punoj meri, iako je u jednom periodu delovalo da bi moglo da se radi o velikoj karijeri, jeste Ros Barkli (23).

Od dana kada je kao 17-godišnjak debitovao u utakmici Everton - Kvins Park Rendžers 0:1 (oktobar 2011. godine), Barkli je bio projektovan i za kapitena "karamela", ali i reprezentacije Engleske, međutim nešto se na tom putu dogodilo.

Uglavnom, posle 22 utakmice za seniorsku reprezentaciju Engleske, što je sjajan učinak u odnosu na njegovo godište, ali i izgubljenog mesta u startnoj postavi menadžera Ronalda Kumana, sve tri strane složile su se da je za Barklija najbolje da potraži novu sredinu. To je Kuman danas i otkrio engleskim medijima, koji su sa velikom pažnjom pratili transfere kluba sa "Gudisona".

Barkli je Kumanu rekao da mu je potreban novi izazov u karijeri i da je 100 odsto siguran da želi da ode iz kluba u koji je došao sa 11 godina.

Everton je, ovo vas više i neće iznenaditi, zacepio cenu od 50 miliona funti (56 miliona evra) za igrača koji je prošle sezone odigrao 39 mečeva u plavom dresu, dao šest golova i zabeležio devet asistencija. Navodno, Totenhem bi ga rado video u svojim redovima.

"Imao je operaciju prepona prošle nedelje i biće potrebno tri ili četiri nedelje da se vrati. Ali, njegova situacija nije toliko komplikovana kao što izgleda. Ponudili smo mu zaista dobru ponudu za produžetak saradnje, ali je odlučio da odbije i obavestio me da traži novi izazov. OK, on više nije u Evertonovim planovima. To je njegova odluka. Moje je da to poštujem i sačekam da vidim šta će se dogoditi. Ono što sam čuo od borda direktora ovih dana je da nema zvaničnih ponuda za Rosa", rekao je Kuman.

Holanđanin je dodao da za Barklijeve namere zna još od kraja prošle sezone i na pitanje da li će on defitnivno napustiti "Gudison", odgovorio je sa:

"Da".

"Karamele" su odradile sjajan posao u ovom prelaznom roku uoči prodaje Romelua Lukakua Mančester junajtedu i uzimanja legendarnog Vejna Runija u toj nezvaničnoj trampi, koja je bila sprovedena u dva odvojena transfera u razmaku od dva dana.

Pred duel sa Ružomberokom u Ligi Evrope, Kuman i dalje razmatra da li je as Svonsija, Gilfi Sigurdson, pravo pojačanje u špicu s obzirom na to da "labudovi" traže... 50 miliona funti za Islanđanina.

Kuman nije demantovao da pored angažmana Sandra Ramireza iz Malage njegov klub traži još jedno pojačanje u napadu, ali nije rekao o kome se radi.

"Izgubio sam Ramira Funesa Morija koji je zadobio tešku povredu kolena i tražim zamenu za njega. Izgubio sam i Romelua Lukakua, doveli smo Sandra Ramireza, ali tražimo još jednog centarfora. A, možda i još nekog...", ostao je zagonetan Kuman.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC