• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan derbija: Srbija - Hrvatska, za FINALE!

Autor mondo.rs

Večeras od 22 časa u Budimpešti biće ispisano još jedno poglavlje velikog rivalstva.

/Od izveštača MONDA iz Budimpešte/

Glavni grad Mađarske videće spektakl: Srbija - Hrvatska, za plasman u finale Svetskog prvenstva.

Aktuelni evropski,svetski i olimpijski šampion igraće protiv svetskog i olimpijskog vicešampiona, sa kojim se sretao u poslednja dva velika finala i u oba ga pobedio.

Duel Srbija - Hrvatska biće 22. međusobni meč ove dve selekcije od raspada državne zajednice SCG. Međusobni skor pokazuje ono što i prethodni dueli - da su "delfini" bili uspešniji, jer su ostvarili 13 pobeda, uz dva remija i šest poraza.

Gol razlika: 210:168.

 Ovog leta, stari znanci sastaju se u polufinalu Svetskog prvenstva, gde su obe ekipe stigle sa po četiri ostvarene pobede. Srbija je u grupi savladala Južnu Afriku, Španiju i Grčku, a u četvrtfinalu Australiju, dok je Hrvatska u prvoj fazi pobedila reprezentaciju SAD, Rusiju i Japan, a potom u četvrtfinalu eliminisala Italiju.


O večerašnjem duelu starih rivala detaljno je u najavi utakmice govorio Andrija Prlainović.

"Pet igrača nosi igru Hrvatske, a pored Sukna koji je apsolutno najkvalitetniji igrač i pravi najveću razliku u odnosu na sve u njihovoj ekipi, tu su i dvojica levorukih igrača, Ćavi Garsija i Joković i oni su veoma iskusni. Takođe, tu je centar Lončar, jedan od najboljih na svetu i naravno golman dubrovačkog Juga, Bijač, koji takođe poseduje vrhunski kvalitet".

"Uz to, bekovska linija im je dosta čvrsta, dugo su zajedno, znaju se dobro i to je njihov dodatni kvalitet. Godinama unazad su u vrhu i sigurno su jedna od najboljih svetskih ekipa poslednjih godina" dodao je Prlainović.

Upitan za dodatni motiv u današnjem meču, Prlainović kaže da je sav fokus "delfina" usmeren isključivo na vaterpolo.

"Mnogo puta smo bili u ovakvim situacijama. Jako je bitno pripremiti se dobro za tu utakmicu, taktički joj prići mirno i staloženo, bez preteranog naboja, koji je nepotreban. Dovoljno iskustva i umeća imamo da se izborimo s tim. Ne treba ovoj generaciji dodatna motivacija... Igramo svaku utakmicu da pobedimo, a u završnici turnira pitanje motivacije je za nas suvišno. To se podrazumeva da postoji", dodao je Andrija.

Posle trijumfa protiv Australije, "delfini" su isticali da bi više voleli da igraju protiv Hrvatske nego protiv Italije zbog dobro poznatog "vetra u leđa" koji Azurima daju sudije. Ta  želja im je i ostvarena, a Ivica Tucak rekao je posle meča da će sutrašnji duel biti okršaj dve najbolje ekipe na svetu.

"To neće biti finale pre finala, već polufinale", naglasio je kapiten Srbije Filip Filipović, uz poruku da će "pobediti ekipa koja bude više pokazala u vodi".

Dan uoči utakmice, najveća pažnja srpskih navijača bila je usmerena ka Dušanu Mandiću i njegovoj povredi rebra, koja je "prerasla" u zapaljenje uha i visoku temperaturu. "Činimo sve da ga oživimo", rekao je selektor Savić.

Meč u Budimpešti počinje u 22 časa!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC