• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vladan kaže "zasluženo", a Andrea "previsoko"

Autor mondo.rs

Vladan Milojević umeren u oceni Zvezdine igre protiv Sparte. "Utakmica je bila vrlo balansirana do drugog gola, a mislim da je 2:0 previsok rezultat", dodaje trener Sparte Andrea Stramaćoni.

 Vladan kaže "zasluženo", a Andrea "previsoko" Izvor: MN PRESS


Dok navijači slave pobedu protiv Sparte - trener Milojević je umeren u izjavama.

Novi stručnjak na čelu stručnog štaba Zvezde je zajedno sa saradnicima, čini se, odlično pripremio meč protiv tima iz Češke i uočio sve mane koje su njegovi fudbaleri pretvorili u dva pogotka pred revanš utakmicu u Pragu za sedam dana.

U izjavi za RTS nakon susreta bio je veoma kratak - navodeći da ne bi sad "ulazio u analizu".

"Baš ono što smo rekli pre utakmice: borili smo se, nosila nas publika, a ovo je zaslužena pobeda. Sparta je izuzetno jak protivnik. Završeno je tek prvo poluvreme", kazao je oprezni Milojević i dodao da će njegova ekipa, u kojoj ima mnogo novih fudbalera, biti spremni za narednu utakmicu.

Na konferenciji za medije, kada su utisci već polako počeli da se slažu, bio je daleko opušteniji i poručio da je ova pobeda pripada igračima i navijačima.

"Ne želim euforiju, nema mesta za euforiju. Sve u životu treba da ima kontinuitet.Čestitam igračima na izuzetnoj borbenosti, Zvezda treba da igra tako bez obzira ko je protivnik. Nema mesta euforiji, znam da smo takav narod da gledamo sve belo ili sve crno. Nije to baš tako. Treba se odmoriti i spremiti za utakmicu u prvenstvu", naveo je Milojević.

O ŽUTIM KARTONIMA

Slavoljub Srnić je zbog žutih kartona preskočio meč protiv Sparte, a dva od tri dobio je zbog radovanja posle gola. Lekciju iz tih grešaka nije naučio Gelor Kanga koji je slaveći pogodak završio u beležnici ruskog arbitra. " To su emocije. Ja ih ne pravdam, ali mogu da ih razumem. Kad date gol i zagrmi sever, kad čujete taj huk, ponese ih. Ja jedino da trčim da ih jurim, ali ne verujem da bih ih stigao".

Trener crveno-belih je dodao i da svaka pobeda u "ovakvom" ambijentu mnogo znači, a da trenerima uvek nedostaje vreme - i da to uvek fali u fudbalu.

"Mi hoćemo sve odmah. Ovo vreme koje smo do sada zajedno iskorišćavamo na pravi način. Svaka utakmica je različita i tako gledamo. Samopouzdanje je jako bitno u životu, a pogotovo za jednog sportistu. Posle svega što je Zvezda prošla prošle sezone, mislim da postoji veliki pomak od kada sam došao. Igračke vrednosti nisu sporne, ali mislim da treba da više veruju u sebe", kazao je Milojević.

On je podvukao i da je zadovoljan što njegova ekipa nije primila gol, ali da ne žali ni za čim.


Publika je od Branka Jovičića već navikla da "gine" za svaku loptu, a tako je bilo i na večerašnjoj utakmici u kojoj je mogao još jednom da ima i konkretan učinak. Nakon asistencije protiv Irtiša - sada je bio i blizu postizanja gola za 3:0, ali ne žali za pobedom sa golom manje u mreži protivnika.

"Moram da se zahvalim navijačima. Za ovo se živi, za ovo se fudbal igra... Mogu da kažem da smo odigrali dobru utakmicu, ali možemo i bolje, imamo dosta novajlija i znamo da ćemo igrati sve bolje", kazao je on u dahu i dodao: "Lep rezultat kod kuće, ali u Pragu će biti teži meč. Napašće nas i moramo biti koncentrisani da bismo prošli dalje".

ANDREA STRAMAĆONI: RAZOČARAN SAM...

Izvor: MN PRESS


Italijanski trener kome je Uprava praške Sparte omogućila najbolje uslove i dovela veliki broj pojačanja - posle prve zvanične utakmice morao je da pruži ruku boljem od njega.

"Vrlo sam razočaran početkom utakmice, previše smo dali Crvenoj zvezdi u prvih 15 minuta, namučili su nas. Uspavali smo se kod prvog gola i to nije dobro", kazao je Italijan i naveo da je Zvezda i nakon toga bila bolji rival, ali da je greška odlučila ceo meč.

Na pitanje da prokomentariše to što igrači posle mesec dana priprema "ne znaju gde da stoje" odgovara da "svi znaju svoje pozicije" i objašnjava kakav je njegov utisak o rezultatu.

"Imali smo dve dobre šanse, ali smo ipak primili gol. Utakmica je bila vrlo balansirana do drugog gola, a mislim da je 2:0 previsok rezultat".

Kazao je da su još dvojica-trojica igrača uz Marka Janka odigrala ispod svog nivoa, ali poručuje da ukoliko ne bude "glupih grešaka" - onda je on optimista pred revnaš susret.

"Atmosfera kod nas će biti sasvim drugačija, ali ne smemo da primimo gol".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC