• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan će napasti i u Pireju!

Autor mondo.rs

"Pokušaćemo da budemo Partizan", poručio je trener Miroslav Đukić novinarima na "Karaiskakis" stadionu i najavio identičan pristup kao u Humskoj - ofanzivno od starta!

 Partizan - Olimpijakos revanš treće kolo kvalifikacija Liga šampiona Izvor: MONDO/Ivan Bogunović
Izvor: MONDO/Ivan Bogunović

/od reportera Monda iz Atine/

Vruć dvomeč između srpskog i grčkog šampiona ohladio je gol Emanuela Emenikea u 91. minutu utakmice u Beogradu za konačnih Partizan - Olimpijakos 1:3.

Svima u taboru crno-bijelih bilo je jasno i prije slijetanja u Atinu da će prolaz u plej-of fazu kvalifikacija za Ligu šampiona biti senzacija, čudo, jedan od najvećih podviga u istoriji kluba, itd, itd.

Utoliko, niko se ni na zvaničnoj "press" konferenciji pred početak revanš utakmice na rasprodanom "Karaiskakis" stadionu u Pireju (sreda, 20.45, RTS) nije razmetao jakim izjavama, ali niko nije želio da kaže da Partizan nema nikakvih šansi da prođe dalje.

/GATE 7 NA TRENINGU PARTIZANA/

U suštini - sve od sebe, pa šta bude!

"Znamo da nas očekuje težak meč protiv velikog rivala, da smo u minusu od 1:3, ali nismo došli sa bijelom zastavom, nego prvo da dokažemo da možemo da pobijedimo Olimpijakos", rekao je novi trener Partizana, Miroslav Đukić, koji će u srijedu šesti put voditi crno-bijele od povratka u srpski fudbal.

A, onda…

"A, onda ćemo vidjeti da li možemo i nešto više od toga".

Izvor: MN PRESS



Nešto više od toga značilo bi 1:3, uz produžetke i potom eventualno penale ili, drastičnije, 0:3, 1:4, 2:5, itd.

"U prvom meču smo gubili lopte u zonama u kojima to nismo smjeli, to je nešto što ne smijemo opet da dozvolimo. Igraćemo kao u Beogradu, pokušaćemo da se nametnemo ofanzivnim stilom igre od početka, iako znamo da to neće biti lako", rekao je Đukić, zastao i naglasio:

"Pokušaćemo da budemo Partizan".

S obzirom na to da se u Partizanu, gotovo neprekidno, govori o revanšu od posljednjeg zvižduka sudije prošlog utorka u Beogradu, ovog sunčanog popodneva u Atini nije bilo mnogo pitanja.

Mada je, pored grupe novinara koja je doputovala sa crno-bijelima u glavni grad Grčke, Đukićevoj konferenciji za medije prisustvovalo i 15-ak kolega iz atinskih listova i portala.

Jedno od pitanja postavljeno treneru Partizana bilo je vezano za njegove pređašnje pregovore sa Olimpijakosom o preuzimanju prvog tima.

"Pominjalo se to i prošle i ove godine, što je za mene velika čast, ali nije došlo do realizacije. Ja sam sad u Partizanu i sve ću učiniti da Partizan prođe u sljedeće kolo", diplomatski je odgovorio nekadašnji reprezentativac Jugoslavije.

Poslušajte Đukićevu konferenciju za medije.

Đukić live
Izvor: YouTube


"Čeka nas velika utakmica. Imamo loš rezultat iz prvog meča, ali svjesni smo gdje smo griješili i obećavam da ćemo skupo prodati svoju kozu", nadovezao se na Đukićeve riječi kapiten tima u situaciji kada Saša Ilić uglavnom ulazi s klupe, Miroslav Vulićević.

Na pitanje o tome kakav je osjećaj doći na "Karaiskakis" i presvlačiti se u svlačionici koja je puna murala bivših asova Olimpijakosa, od Rivalda, Rikelmea, Karembea, do Jaje Turea, Saviole i Predraga Đorđevića, Vulićević je rekao:

"Olimpijakos je veliki klub, nema šta, ali sve što se događa na tribinama i u svlačionici ne smije i neće uticati na nas. Za nas je najbitnije ono što se dešava na terenu. Da me neko ne shvati pogrešno, nismo došli ovdje ničemu da se divimo, nego da se na terenu prikazemo u najboljem svjetlu", rekao je Vulićević, koji je potom odgovorio i na pitanje o tome da li se video sa Jagošem Vukovićem, bivšim saigračem iz Vojvodine.

"Dobri smo prijatelji, ali smo se u Beogradu videli samo kratko. Rekao mi je da nas ovde čeka vruća atmosfera, kao njih u prvom meču, ali više smo pričali o temama van fudbala".

Kada je konferencija završena, Đukić i Vulićević su se pridružili ostatku ekipe, koji se uveliko zagrijavao za posljednji trening pred start meča, održan na samom stadionu.

Evo kadrova koje ja zabilježio naš reporter iz Atine, u periodu treninga koji je bio otvoren za javnost.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC