• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldu pet mečeva neigranja!

Autor mondo.rs

As Real Madrida ide na "hlađenje" zbog poteza na utakmici Superkupa protiv Barselone. Evropski i španski šampion najavio žalbu.

 Ronaldu pet mečeva neigranja! Izvor: MONDO/Gif
Izvor: MONDO/Gif

Real Madrid u domaćim takmičenjima će biti lišen pomoći Kristijana Ronalda sve do 20. septembra i okršaja sa Betisom na svom terenu, u 5. kolu Primere.

Španska fudbalska federacija (RFEF) u ponedeljak ga je kaznila sa pet mečeva neigranja zato što je u duelu sa Barselonom, u okviru Superkupa Španije, dobio dva žuta kartona (drugi zbog simuliranja) i nakon toga odgurnuo sudiju Rikarda de Burgosa Bengoečeu!

Mediji su spekulisali da bi najbolji fudbaler sveta zbog "nasilnog ponašanja" mogao da bude suspendovan na čak 12 utakmica, što bi objektivno bilo previše za onakav potez.

Real ima rok od 10 dana da uloži žalbu, što će verovatno i uraditi.

RFEF je u obrazloženju odluke naveo da je Real pokušao da Ronaldov prekršaj ublaži i nazove "manjim nepoštovanjem" arbitra, ali je Bengoečea u svom izveštaju naveo da je bio "blago odgurnut u znak neslaganja", a propisi RFEF za to predviđaju između četiri i 12 utakmica neigranja.

Ronalda je Zinedin Zidan uveo u igru u 50. minutu. Pola sata kasnije postigao je sjajan gol i doveo Real u vođstvo od 2:1. Međutim, odmah je dobio i žuti karton zbog skidanja dresa, a koji minut kasnije i drugi žuti, jer je sudija procenio da je pokušao da odglumi prekršaj za penal.

Portugalac se prilično iznervirao, jer je delovalo da jeste bilo kontakta sa Umtitijem - ne za najstrožu kaznu, ali ne može se reći ni da je bilo totalno simuliranje faula.

Ronaldo će u vreme trajanja suspenzije imati pravo nastupa u prvom kolu Lige šampiona (12. ili 13. septembra), kao i u prijateljskom meču protiv Fiorentine za "Trofej Bernabeu" 23. avgusta.

POGLEDAJTE

Ronaldo
Izvor: YouTube

 U Realu su, inače, besni zbog suđenja.

"Kristijano nije odglumio faul, a siguran sam da kod pada Luisa Suareza i penala za Barselonu nije bilo nikakvog prekršaja", izjavio je kapiten Serhio Ramos.

"Marka" je citirala i izjavu neimenovanog igrača Reala, uz navođenje zanimljivog podatka - Real je četiri od pet poslednjih utakmica sa Barselonom završio sa igračem manje.

"Ovakvo suđenje se ponavlja svaki put kad igramo na Nou Kampu, ali ovo što se dogodilo u nedelju je nadmašilo sve", rekao je anonimni prvotimac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC