• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muslin: Videćemo ko će braniti u Dablinu

Autor mondo.rs

Selektor je rekao da ima vremena za Milinković-Savića, podsetio da je Stojković suspendovan za meč sa Moldavijom što, prema njegovim rečima, otvara i dilemu oko toga ko će braniti protiv Irske. Govorio je i o ostalima...

 Muslin-komentar-spiska-za-Moldaviju-i-Irsku-2017 Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Na novom čitanju spiska - stara pitanja!

Kada na red dođu ona "a, zašto nema...", neizostavno ime tokom tekućih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji je Sergej Milinković-Savić.

Ovaj 22-godišnji fudbaler Lacija, kojeg ovog leta "juri" veoma jaka grupa klubova iz Italije i šire ni ovog puta nije na spisku selektora Slavoljuba Muslina, koji je ovog utorka u podne iznenadio srpsku sportsku javnost povratkom Adema Ljajića u nacionalni tim.

/OVO JE MUSLINOV SPISAK/

Tačnije, novim povratkom.

Selektor "orlova" rekao je da je u državni tim vratio asa Torina, Ljajića, "jer je u formi", kao i usled "procene da može da pomogne na utakmicama protiv Moldavija i Irske u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji".

"Ljajić može da se uklopi u naš sistem, rekao sam i ranije da nikome vrata nisu zatvorena. U ovom momentu Adem je igrač koji može da nam pomogne i nadam se da će nam doneti to što očekujemo od njega. U našoj formaciji 3-4-3, vidim ga po boku, iza centarfora, malo više unutra. U formi je, igra odlično u Torinu i zato smo odlučili da ga pozovemo", rekao je Muslin na posećenoj konferenciji za medije u prostorijama FSS na Terazijama.

Stojković neće braniti u Humskoj

Muslin je dodao da Vladimir Stojković zbog kartona sigurno neće braniti protiv Moldavije, a da će u zavisnosti od forme odlučiti ko će čuvati mrežu u Dablinu. Selektor je u prvoj utakmici tekućeg ciklusa pokušao da sprovede "smenu generacija" na gol-crti i ulogu startera dodelio mladom čuvaru mreže Makabija, Predragu Rajkoviću, ali je kapiten "zlatnih orlića" sa Novog Zelanda u burnom remiju 2:2 sa Irskom na "Marakani" iskazao znake nervoze i nesigurnosti, tako da je "na crtu" vraćen znatno iskusniji Stojković, koji se u međuvremenu vratio u Partizan iz Notingem Foresa (za koji je branio jednom u 2017. godini).

Prema njegovim rečima, baš kao što je Ljajić prvi put u kvalifikacijama dobio poziv, uskoro bi to moglo da se dogodi i Sergeju Milinković-Saviću iz Lacija, čiji je predsednik nedavno - kako tvrdi - odbio ponudu za srpskog vezistu vrednu 70 miliona evra.

On je naveo da je spisak igrača formiran na osnovu analiza protivnika, kao i forme fudbalera koje je sa svojim stručnim štabom pratio u poslednje vreme.

"Uvek polazim od toga da sam pozvao u ovom momentu najbolje za ove protivnike. Vrata reprezentacije nikome nisu zatvorena, dobrodošao je svako ko može da pomogne. Možda se desi da ga pozovem na neko sledeće okupljanje, kada sa svojim stručnim štabom budem odlučio da je vreme za njega", kazao je Muslin.

Kada su u pitanju dueli protiv Moldavije i Irske, Muslin je istakao da "nema odlučujućih mečeva", "da je svaki važan", ali i "da je uvek najvažniji sledeći".

U ovom slučaju Moldavija, koju "orlovi" neće dočekati na uobičajenoj adresi - Ljutice Bogdana 1a.

"Izgubili smo neke bodove koje smo mogli da imamo, ali moram da budem zadovoljan jer smo prvi, nećemo da žalimo. Videćemo, uostalom, kakvo će biti stanje na tabeli pred meč sa Irskom. Neću se ljutiti ako ostane ovako do kraja, plan je da ostanemo na prvom mestu posle njih i nastavimo put ka Rusiji", istakao je on.

U reprezentaciji ponovo nema igrača iz srpskog prvenstva. Muslin je rekao da "neće da ih zove samo da bi nekome pravio zadovoljstvo" i ocenio da "u Superligi trenutno nema fudbalera koji mogu da pojačaju nacionalni tim, ali da će ih možda biti".

Takođe, selektor je prokomentarisao i izostanak Zorana Tošića i Aleksandra Kataija.

"Tošić nema klub, dok Katai njje igrao mnogo i procenili smo da su nam igrači koji su na spisku potrebniji", zaključio je Muslin, koji je konstatovao:

"Nema odlučujućih utakmica, možda će biti poslednja. Ima još 12 bodova u opticaju i prva sledeća je najvažnija. Čekaju nas dve teške utakmice. Mogu da budem zadovoljan što smo prvi".

Srbija će 2. septembra dočekati Moldaviju, izvesno na stadionu Partizana, mada se jos ceka dozvola UEFA, a tri dana kasnije gsotuje Irskoj.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RancidCo

Jasno je zasto se Sergej ne poziva u reprezentaciju. Iz istog razloga što je i Marušić odabrao da igra za Crnu Goru, a sve ima veze za njihovim menadžerom Matejom Kežmanom. Reprezentacija Srbije ispašta zbog ličnih razmirica vrha FSS i pojedinaca.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC