• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivana Španović: Sportisti da udruže snage

"Sportisti moraju da udruže snage, rade zajedno i efikasno komuniciraju sa donosiocima odluka u najvišem telu svetske atletike", rekla je srpska atletičarka posle prijema u Takmičarsku komisiju IAAF.


U danu kada je Atletski savez Srbije (ASS) najavio da će tužiti IAAF
Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu u Lozani, zbog rezultat finala ženskog skoka u dalj, iz sedišta Svetske atletske federacije stigla je vest o prijemu Ivane Španović u članstvo Sportske komisije IAAF.

Najbolja srpska atletičarka zahvalila se svima koji su glasali za nju prilikom izbora novih šest članova sportske komisije Svetske atletske federacije (IAAF).


Španović, koja je bila među 15 kandidata, dobila je poverenje učesnika u toku tek završenog Svetskog prvenstva u Londonu, a pored nje novi članovi komisije, počevši od 1. januara 2018. godine, biće Kim Kolins, Injaki Gomez, Adam Kšot Tomas Roler i Benita Vilis.

"Želim da zahvalim svima koji su glasali za mene i dali mi mogućnost da vas predstavljam i prenesem vaše poruke na konstruktivan način na najvišem nivou. Sportisti moraju da udruže snage, rade zajedno i efikasno komuniciraju sa donosiocima odluka u najvišem telu svetske atletike", napisala je Španović na društvenim mrežama.



"Izabrali smo da budemo sportisti jer želimo da pokažemo ostatku sveta našu izvrsnost, poštovanje, prijateljstvo i odlučnost. Naš sport mora da čuje na?e potrebe i stoga moramo da učinimo sve što je u našoj moći kako bismo osigurali da postane još veći, bolji i atraktivniji", poručila je Španovićeva.

Ona je izabrana u svetsku atletsku elitu nakon što je na Svetskom prvenstvu u Londonu njen nastup izazvao veliku polemiku, kada joj se prilikom skoka, koji bi joj doneo zlatnu medalju, odlepio broj na dresu i ostavio trag u pesku što su sudije uračunale.

Ivana je završila na četvrtom mestu i na samo centimetar od bronzane medalje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC