• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đukić: Ne razmišljam o eliminaciji

Autor mondo.rs

Trener Partizana kaže da će njegov tim i protiv Videotona u četvrtak težiti "totalnom fudbalu". Van konkurencije za meč samo Kosović i golman Stevanović.

 Partizan - Videoton, Miroslav Đukić najavljuje totalni fudbal Izvor: MN PRESS

Partizan nije imao sreće u žrijebu kvalifikacija za Ligu šampiona. Izvukao je Olimpijakos, ispao dobrim dijelom zahvaljujući svojim početničkim greškama i sada za mjesto u grupnoj fazi Lige Evrope mora da "izbaci" mađarski Videoton.

Tim Miroslava Đukića će zbog kazne UEFA ugostiti Lazovića, Šćepovića i drugove na praznom stadionu u Humskoj ulici (četvrtak, 21.00).

"Svi smo svjesni da se nalazimo pred veoma važnom utakmicom za Partizan i za sve nas. Plasman u Ligu Evrope je veoma bitan i zato ćemo učiniti sve da budemo učesnici grupne faze. Tu možemo da se oprobamo sa ostatkom Evrope i tu se momcima pruža prilika da rastu kao fudbaleri", rekao je Đukić na konferenciji za novinare.

DEMOKRATSKI

Vladimir Stojković je svojim povratkom u klub značajno pojačao konkurenciju za mesto među stativama, ali Đukić nije želeo da otkrije da li će reprezentativac Srbije odmah "uskočiti" u prvih 11. "Videćemo da demokratski odlučimo ko će na gol od njih petorice. Izvlačićemo iz šešira...", našalio se šef stručnog štaba.

Trener crno-bijelih je na pitanje novinara odgovorio da je "uvijek optimista".

"Moj mentalitet mi ne dozvoljava da razmišljam o porazu. Ekipa je u usponu, napreduje iz dana u dan, polako hvata konce koje mi vučemo i kako želimo da Partizan igra. Zato uopšte ne razmišljam o eliminaciji".

Đukić je dodao da "nema tajni" kada je riječ o kvalitetima ekipe Marka Nikolića, ali da mu je najbitnije da Partizan na terenu izgleda "kako treba", pa se stoga mnogo više bavi tim dijelom posla.

Upitan da li će Partizan protiv Videotona biti napadački orijentisan, ili nešto oprezniji, s obzirom na veliki ulog, Đukić je rekao da će igra biti ofanzivna, ali bez "otvaranja kapija" protivničkom timu.

"Igramo napadački fudbal, ali ne idemo grlom u jagode. Moj Partizan mora da bude hrabar, da ide po protivnika, a ne da bude plašljiv. Hoću špiceve koji rade, pomažu odbrani, bekove koji se ubacuju. Totalni fudbal - svi naprijed, svi nazad.To je Partizan kakvog želim i kakvom ću težiti dok sam ovdje", jasan je Đukić.

On je naglasio da za utakmicu nisu spremni samo Nebojša Kosović i golman Stevanović, dok su Uroš Đurđević i Everton normalno odradili trening poslije propuštenog meča protiv Vojvodine i u kombinaciji su za tim.


"Znamo ko vodi Videoton i kakve je Marko imao uspjehe dok je bio u Partizanu. Neće biti nimalo lako, ali pripremili smo utakmicu i na nama je da ispoštujemo dogovor. Svaka pobjeda bez primljenog gola je dobar rezultat", smatra prekaljeni fudbaler.

On je dodao da izuzetno cijeni Darka Lazovića i Marka Šćepovića, ali da je zajedno sa saigračima spreman da ih zaustavi.

Protiv Vojvodine je igrao u paru sa Nemanjom R. Miletićem, pošto je Lazar Ćirković prebačen na klupu poslije greške u susretu sa Voždovcem.

"Partizan ima odlične štopere, a na šefu je da odluči ko će biti u timu", diplomatski je odgovorio.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC