Čelik ne poštuje "Robijaše"!?

Autor:

Zenički Čelik u februaru povukao iz upotrebe dres sa brojem 12, u znak zahvalnosti navijačima, ali u novom prvenstvu taj isti dres zadužio je mladi golman Muhamed Dekić.

Dugo je trajala borba najvaternijih pristalica Čelika, popularnih "Robijaša", sa Upravom zeničkog premijerligaša.

Skoro tri godine fudbaleri iz Zenice bili su bez podrške navijača, koji su bojkotovali utakmice na "Bilinom polju" tražeći usvajanje novog Statuta kluba, a kada su se u februaru vratili na tribine u duelu sa Zrinjskim, Uprava Čelika odlučila je, u znak zahvalnosti, da povuče iz upotrebe dres sa brojem 12.

Nakon pola godine, tj. na startu novog prvenstva, ljudi iz kluba odlučili su da taj isti dres daju mladom, 21-godišnjem rezervnom čuvaru mreže Muhamedu Dekiću, čime su pokazali da ne poštuju svoje pristalice.

Borba za opstanak trajala je tokom cijele prošle sezone, nakon koje je Čelik uspio da sačuva premijerligaški status.

Dio zasluge za taj uspjeh pripada i "Robijašima", koji su redovno bili 12. igrač svog tima, ali Uprava Zeničana sada je pogazila svoju riječ i tako vjerovatno ponovo pokvarila odnos sa svojim navijačima.

Čelik je u novo prvenstvo ušao praćen brojnim problemima. Ekipa je bukvalno "skrpljena" nekoliko dana pred start sezone, a rukovodstvo tima iz Zenice nastoji da dodatno pojača roster, s obzirom da je tim nakon pet odigranih kola ponovo u samom dnu tabele i prijeti mu sličan scenario kao prošle godine - grčevita borba za opstanak.