• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čačić: Nakon ove utakmice više nema povrataka

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Ante Čačić i kapiten Luka Modrić uoči večerašnje kvalifikacijske utakmice protiv tzv. Kosova poručuju kako je riječ o važnoj eliminacijskoj utakmici na kojoj će igrati prva postava.

Hrvatska će u večeras na "Maksimiru" dočekati tzv. Kosovo u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. "Vatreni" su u prvoj utakmici, odigranoj prije godinu dana u Skadru, pobijedili 6:0, uz het-trik Marija Mandžukića.

Na osnovu rezultata i velike razlike u kvalitetu selekcija Hrvatske je izraziti favorit, ali selektor Čačić je ocijenio kako je reprezentacija tzv. Kosova na prethodnoj utakmici, odigranoj u Skadru, Hrvatskoj napravila više šansi nego što ih je imala u svih pet utakmica odigranih u grupi.

„Sutra nas čeka jedna izuzetno zahtjevna utakmica. 'Kosovo' je ušlo u određeni ritam takmičenja, bolje se i poznaju. Takve ekipe puno teže igraju kući nego na gostovanju. Imaju izuzetno brze igrače u napadu. Moramo biti koncentrisani od prve minute da nam se ne dogodi nešto što bi nas moglo ugroziti. Ovu utakmicu doživljavam kao eliminacijsku, kao kup utakmicu, nakon ove utakmice više nema povrataka“, rekao je Čačić.

On nije želio komentarisati svjedočenje Dejana Lovrena u Osijeku na suđenju Zdravku Mamiću, samo je poručio kako će Lovren biti prisutan na sinoćnjem treningu i da će biti spreman za utakmicu večeras.

Dio novinarskih pitanja upućenih Luki Modriću odnosio se na njegova očekivanja hoće li dio navijača sutra prema njemu biti negativno nastrojen zbog aktuelnog suđenja Zdravku Mamiću, na kojem je i sam bio svjedok. Nakon kontraverznog svjedočenja, dio hrvatske javnosti je tražio da se Modriću oduzme kapitenska traka.

Modrić je poručio kako je na reakcije navijača i njihovu podršku teško uticati.

Na terenu moramo dati sve od sebe da navijači budu zadovoljni i da nam budu podrška sutra. Ja sam u reprezentaciji već preko 10 godina, dajem svoj maksimum i "ginem" za dres, a tako ću nastaviti i dalje“, rekao je Modrić.

Modrić je najavio kako hrvatsku ekipu sutra očekuje nezgodna utakmica:

„Oni su jedna jako nezgodna ekipa, tehnički dosta potkovana i sa dosta brzih igrača i ako niste na dobrom nivou, mogu ti napraviti probleme. Primijetio sam da oni bolje igraju u gostima nego kući, zbog čega moramo biti oprezni i dati naš maksimum da bismo sa pozitivnim rezultatom i atmosferom otišli u Tursku", zaključio je Modrić.

Utakmica između Hrvatske i tzv. Kosova počinje večeras u 20:45 časova na stadionu "Maksimir" u Zagrebu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC