• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdanović: Volimo što smo ovde!

Autor mondo.rs

Bek "orlova" čestitao saigračima na četvrtoj pobedi iz isto toliko četvrtfinalnih utakmica na velikim takmičenjima.

Reprezentacija Srbije igrala je polufinala na Svetskom prvenstvu 2014, na Eurobasketu 2015. i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru prošle godine. Igraće ga i u Istanbulu, u pohodu na prvu medalju sa EP posle osam godina.

"Ostvarili smo prvi cilj koji smo zacrtali na pripremama. Uprkos povredama smo stigli do polufinala i srećni smo. Čestitam saigračima. Dobili smo još jedno četvrtfinale velikog takmičenja, što pokazuje veru i zajedništvo koji krase ovu generaciju. Volimo što smo ovde, svaki minut je dragocen", rekao je Bogdan Bogdanović novinarima u "miks" zoni.

On je 16 od svoja 22 poena ubacio u drugom poluvremenu, a prvu (i jedinu) trojku ubacio je tek iz osmog pokušaja.

"Nisam imao noge pri nekim šutevima, neke lopte su stvarno glupo izašle, dva puta sam nagazio liniju. Ali dobro, ja to treniram svaki dan i verujem da ću pogoditi. Nekad učinak bude 5/5, nekad 0/7. Šta da radim".

Bez obzira na to, on, Stefan Jović i Boban Marjanović prednjačili su u sjajnim proigravanjima Kuzmića, Lučića, Mačvana, Milosavljevića... iz kojih je postignuto mnogo lakih poena.

"Uvek igramo kao tim. Imali smo spreman plan za moje brzo oslobađanje od lopte, ako me budu udvajali. U početku smo napravili par grešaka dok se nismo navikli na tu odbranu, a onda smo dali par lakih koševa i sve se otvorilo. Promašio sam neke šuteve, ali posle kada je trebalo sam pogodio i tako smo prelomili".

Odbrana je bila na zavidnom nivou. Italijani su pogodili samo osam trojki iz 29 šuteva, a njihov najbolji strelac Marko Belineli brzo je počeo da forsira i završio je meč sa 2/11 van linije 6,75 metara.

"Možemo još bolje. Bilo je i grešaka na preuzimanju, ali Italijani ne igraju toliko 'pik end rol', već nešto što se teže čuva, sa izlascima iz blokada, mnogo šuteva za tri poena. Mislim da smo tu bili izvanredni".

U polufinalu sledi drugi susret sa Rusijom na ovom turniru?

"Znamo ih iz grupe, znamo ih iz pripremnog perioda. Izgubili smo meč u grupi, što je samo motiv više da ih sada savladamo. To je borba za medalju, znamo kako se to igra", samouvereno je završio Bogdanović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC