• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Večeras pada "Švajcarska"!

Autor mondo.rs

Fudbaleri Partizana od 19 sati igraju protiv Jang Bojsa prvu utakmicu u grupi B Lige Evrope. Šta očekuje odbrana crno-belih, koja već pet utakmica nije primila gol?

 Jang Bojs Partizan izjave igrača Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

/Specijalni izveštač MONDA iz Švajcarske/

Na stadionu "Švajcarska" u Bernu, znali su u prošlosti da padnu i velikani evropskog fudbala poput Real Madrida, Napolija, Šahtjora, Totenhema, Štutgarta, Fenera, Atletik Bilbaa...

Ove sezone Jang Bojs već ima jedan ozbiljan "skalp" protiv Dinama iz Kijeva. Ukrajinci su eliminisani u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde se "mladim momcima" kasnije isprečio prejaki CSKA iz Moskve.

Sada u prestonicu Švajcarske dolazi prvak Srbije - Partizan.

Crno-beli željni su dokazivanja na evropskoj sceni, ali i da isprave ono što su propustili pre dve sezone, kada su u poslednjem kolu pred domaćom publikom ostali bez dugo čekanog proleća u Evropi (poraz od Augzburga 1:3). Sastav grupe, gde su još Dinamo Kijev i Skenderbeg, daje zapravo izabranicima Miroslava Đukića da veruju da mogu do nokaut faze prvi put posle sezone 2004/2005.

Prva od šest etapa ka tom cilju je u Bernu. "Parni valjak" takmičenje u Grupi B Lige Evrope započinje gostovanjem klubu velike tradicije, ali i spremnom da posle više od tri decenije titulu državnog prvaka vrati u glavni grad i napravi iskorak u Evropi (najveći uspeh tri grupne faze Lige Evrope).

Bojan Ostojić kaže da su crno-beli u Švajcarsku stigli da odigraju na gol više.

"Najbolje je kad se ne primi gol, a ekipa pobedi. To nas drži jakim. Došli smo da odigramo na gol više", kaže pouzdani štoper srpskog prvaka.

Ostojiće se dobro raspitao o snazi prvog rivala u Ligi Evrope.

"Gledao sam Jang Bojs, raspitao sam se detaljnije i njihovom timu, Antonov mi je preneo neke informacije o njihovim špicevima. Znamo koliki je ulog", dodaje Ostojić, koga je obradovala činjenica da za Švajcarce zbog povrede neće igrati opasni špic Gijom Oro.

"Taj visoki? Nisam znao. Imaju jednog viskog ja sam se malo psihočki spremao za njega i na te duge lopte, jer ih on distriburira saigračima. Mada, mislim da će opet igrati na taj način, na centaršuteve. Moramo maksimalno da budemo spremni."

Ostojića ne plaši veštačka podloga na stadionu "Svis".

"Prošao sam sve moguće veštačke podloge u Srbiji, čak sam igrao i sa šest krampona, pa su se ljudi hvatali za glavu. Dao sam Voždovcu i gol. Izgleda da mi to odgovara. Nije problem odigrati jednu utakmicu na takvoj podlozi."

Partizanova odbrana posle korekcija, odnosno promene golmana i drugog štopera nije primila gol. Crno-beli nisu kapitulirali pred protivničkim napadom na pet uzastopnih utakmica.

"Nije to samo do mog partnera, nego do cele ekipe", naglašava štoper Partizana.

I ne zaboravlja na saigrače koji su izgubili mesto u timu.

Fudbaleri Partizana moraće osim na teren i igru protivnika da se prilagode i nepovoljnim vremenskim uslovima u Bernu. Temperatura jedva prelazi 10 podeok Celzijusove skale, a jutros rominja i kišica, uz hladan vetar. Prema vremenskoj prognozi, večeras bi u vreme utakmice trebalo da bude suvo.

"Tvrdim da su i Ćirković i Kljajić pre svega odlični momci, Filip je odličan golman, to je potvrdio tako što je dvaput bio najbolji čuvar mreže Superlige. A što se Ćirkovića tiče - sve najbolje i o njemu. Znamo kakve je partije pružao ranije u Partizanu, protiv Totenhema i protiv koga je sve igrače. Odličan igrač."

Vladimir Stojković...

"Stojke je pokazao da je najbolji golman Srbije. Dosta nam pomaže u odbrambenom delu."

Ostojić želi da se Partizan u petak u Beograd vrati s tri boda, pa iz tog razloga ne bi bio zadovoljan remijem.

"Ne bih bio zadovoljan rezultatom 0:0. Uvek volim da igram na pobedu, ali i ako bude nerešeno onda bi i to značilo, jer nije nimalo lako uzeti bod na strani. Remi bi bio dovoljan, ali idemo na gol više."

Kapiten Miroslav Vulićević kaže da je ekipa puna samopouzdanja posle pet utakmica bez primljenog gola.

"Možemo i šesti meč zaredom da ne primimo gol. Prethodnih pet nam daje za pravo da razmišljamo o tome. To daje samopouzdanje čitavoj ekipi", počeo je desni bek Partizana.

Jang Bojsu su se povredila tri igrača (Gijom Oro, Loris Benito, Leonardo Bertone)?

"To pomaže. Ne znamo, iskreno, kakva im je klupa. Da neko od nas kaže 'pratio sam Jang Bojs minule sezone' - ne može. Udarac je to za svaku ekipu, kad se povrede tri standardna igrača. Nikad se ne zna. Možda momci koji će ih zameniti odigraju bolje od projektvanih startera, u želji da dokažu da im je mesto u prvih 11."

Ipak, Miralem Sulejmani je spreman i upravo će on biti direktan rival Vulićeviću?

"Vrhunski igrač, po meni njihov najbolji. Donosi prevagu, u svakom trenutku zna šta će s loptom, može da nam stvori problem. Videćemo na kojoj će strani dejstvovati. Ako dođe kod mene, daću sve da ga sačuvam. Opet, fudbal je kolektivna igra", podvukao je Vulićević.

Štoper Nemanja R. Miletić veruje da Partizan iz Berna može da se vrati neporažen.

"Dobro funkcionišemo u defanzivi. Možemo da ostanemo neporaženi. S obzirom na to kakvu ekipu imamo, možemo da idemo na tri boda. Mislim da bismo bili zadovoljni i sa nerešenim, jer kasnije igramo na našem terenu."

Partizan je izlečio "dečje bolesti" koje je na početku sezone ispoljavao u odbrani.

"Primali smo neke glupe golove na početku, od Olimpijakosa i Voždivca, imali smo sastanke, pogledali se u oči i znali smo da više ne možemo tako, jer smo golove primali na isti način. Našim greškama. Hvala Bogu, krenulo nas je. A najbitnije je da ceo tim radi za nas, jer nije samo poslednja četvorka i Stojković na golu zaslužni za ovaj rezultat", rekao je Miletić.


Zadovoljstvo mu je što je saigrač sa Stojkovićem.

"Meni je zadovoljstvo što mi takav golman čuva leđa. Nekad sam tog Stojkovića gledao na TV, sad igram s njim. Od njega možemo dosta da naučimo", hvali reprezentativnog golmana Mitrović.

Crno-beli su spremni i motivisani, još samo da takvo raspoloženje prenesu večeras i na teren stadiona "Svis"...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC