• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaterpolo Liga šampiona u Banjaluci: Hетя водка!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Banjaluka je po prvi put domaćin kvalifikacionog turnira Lige šampiona u vaterpolu. Ruski Sintez iz Kazanja u četvrtak deklasirao domaćina u prvom meču rezultatom 2:25 (0:8, 0:5, 0:5, 2:7).

 Vaterpolo (Liga šampiona): VK Banjaluka - VK Sintez Kazanj 2:25 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Niko ni u najluđim snovima nije mogao da zamisli da će Vaterpolo klub Banjaluka predstavljati bilo kakvu prijetnju redovnom učesniku elitnog evropskog takmičenja, pa se u skladu s kvalitetom i rejtingom kretao i rezultat prvog meča na turniru.

Rusi su poveli 8:0 u prvoj četvrtini, na poluvremenu su Banjalučani zaostajali 13 pogodaka, da bi u trećem periodu gosti iz Kazanja stigli do fantastičnih 18:0.

Ipak, u posljednjoj četvrtini izabranici Slobodana Grahovca su uspjeli dva puta da zatresu mrežu ruskog tima preko Stefana Šobića i Draška Vujkovića i dožive ovacije punih tribina Gradskog olimpijskog bazena u Banjaluci.

Posebno lijep bio je Vujkovićev pogodak pošto je sjajnim lobom matirao ruskog golmana Antonova Antonova, što je podiglo na noge i gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića, koji je meč posmatrao u društvu potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Kod Rusa, najefikasniji su bili Aleksej Bugajčuk i Filip Klikovac sa po pet pogodaka i Aleksej Rižnov-Olejnjičev sa golom manje.

Uprkos ubjedljivom porazu, trener banjalučkih vaterpolista Slobodan Grahovac je priznao za MONDO da nimalo nije nezadovoljan.

"Sama činjenica da smo Ligu šampiona doveli u Banjaluku je dovoljna da budem prezadovoljan. To je ogroman uspjeh za grad, Srpsku i Bosnu i Hercegovinu", rekao je Grahovac.

O partiji njegovih izabranika je imao samo pohvale.

"Odigrali smo korektno, školski, bila je poneka greška i nerezonski šut, ali kad igrate ovakve utakmice jasno se vidi razlika u kvalitetu između profesionalnih i amaterskih klubova. U svakom slučaju, zadovoljan sam prikazanom partijom jer iz svake nove utakmice učimo i vjerujem da ćemo dogodine biti mnogo bolji".

Iskoristili smo priliku da pitamo i ruske sportiste o utiscima u gradu na Vrbasu, gdje su stigli prije dva dana.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Aleksandar Smirnov, vaterpolista ruskog Sinteza, koji nije igrao u večerašnjem meču, istakao je našem portalu da su utisci više nego pozitivni u Banjaluci.

"Ono što smo uspjeli da vidimo, grad je jako lijep, prepun zelenila i ljudi su jako pozitivni prema nama. Osjećamo se kao kod kuće. Što se tiče samog turnira, očekujem da budemo najbolji i plasiramo se u Ligu šampiona", rekao je Smirnov uz simultani prevod novinara Almasa Gafijatova iz televizije TNV iz Kazanja.

Na našu konstataciju da mu je prezime poput najpoznatijeg ruskog alkoholnog pića, nasmijao se i kratko dodao: "NJET VODKA"!

Banjalučani u petak uveče igraju protiv mađarskog predstavnika Budimpešte, dan kasnije se sastaju sa Portuenzeom, da bi u nedjelju završili takmičenje utakmicom protiv španske Terase.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC