• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fener najbolji u Zadru, Olimpijakos na Kritu

Autor mondo.rs

Prvak Evrope u finalu pobedio CSKA, a odlučujućih pet poena postigao je Luiđi Datome. Nikola Milutinov blistao u pobedi Pirejaca nad Makabijem.

Ekipa Fenerbahčea osvojila je turnir u Zadru, pošto je u uzbudljivoj finalnoj utakmici nadigrala CSKA - 76:72 (15:19, 22:13, 15:19, 24:21)!

Posle mnogo promena vođstva i perioda dobre igre na obe strane, u junaka utakmice izrastao je Luiđi Datome, koji je pri rezultatu 71:71 postigao koš sa poludistance, a onda i odlučujuću trojku.

Na drugoj strani je Kajl Hajns iskoristio samo jedno slobodno bacanje, a MVP turnira Jan Veseli odigrao odličnu odbranu na Koriju Higinsu, kome je Nando de Kolo dao "vruć krompir".

GUDURIĆ "STARTER"

Marko Gudurić bio je u prvoj petorci Fenerbahčea, ali nije imao svoje veče. Šutirao je samo trojke i pogodio jednu iz šest pokušaja. Pored ta tri poena, imao je dve asistencije.

Veseli je završio meč sa 21 poenom, četiri skoka i dve blokade, Datome je ubacio 18, a Kostas Slukas 14, uz šest skokova i pet asistencija. De Kolo je predvodio "armejce" sa 21 poenom, dok je novajlija Vil Klajburn dao 16 poena, šutirajući trojke 3/3.

Turski i evropski šampion već u ponedeljak uveče igra protiv Olimpije u Ljubljani, a u utorak stiže u goste Partizanu.

Bajern je u meču za treće mesto pobedio Bamberg rezultatom 71:58 (Lučić 17, Mačvan 12, 5as, Jović nije igrao - Mitrović 9, 7izg), dok je Himki uručio Zadru "fenjer" i završio turnir na petoj poziciji - 72:58 (Marković 15, 4sk, 2as).

Turnir na Kritu osvojio je Olimpijakos, pobedom nad Makabijem u takođe kvalitetnom finalu - 90:82 (23:22, 21:27, 24:11, 22:22).

Doskorašnji NBA plejmejker Brajan Roberts bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 18 poena, a pratio ga je Nikola Milutinov sa 17, uz šut za dva poena 5/7 i realizaciju slobodnih bacanja 7/9. Srpski centar čak osam puta je zaustavljen faulom.

Kod Makabija se izdvojio Pjer Džekson, nekada bek Cedevite, koji je nanizao 20 poena i pet asistencija.

Podsetimo da je Crvena zvezda u meču za treće mesto poražena od Uniksa - 68:73.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC