• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velika pobeda Zvezde u Nemačkoj!

Autor mondo.rs

Crveno-beli savladali Keln 1:0, sjajnim golom Ričmonda Boaćija! Domaćin tri puta pogodio stativu, ali je odbrana Zvezde ipak izdržala i sačuvala tri važna boda.


Crvena zvezda vraća se iz Nemačke sa velika tri boda!

Ekipa Vladana Milojevića savladala je Keln u gostima i golom Ričmonda Boaćija donela klubu prvu pobedu u grupnim fazama Lige Evrope.

KELN - ZVEZDA 0:1 (0:1)

Sjajnom igrom u prvom delu meča i "bombom" svog napadača sa 20 metara, Beograđani su do odmora stekli prednost, a potom su je sačuvali uz veliku borbenost, ali i sreću!

Domaćin je u poluvremenu izvršio dve izmene, pa u drugih 45 minuta dominirao terenom, nizao napade i čak tri puta pogodio stativu Zvezdinog gola. Dva puta je (istu) stativu pogađao nekadašnji vezista Partizana Miloš Jojić, a treći put je to učinio rezervista Leonardo Bitenkur.

Ipak, iako su ređale uzastopne ofanzive domaćina, crveno-beli su izdržali pritiske i po isteku 95. minuta počeli veliko slavlje sa svojim navijačima!

Zvezda je tako osvojila važne bodove u gradu u kojem je 1989. doživela jedan od najbolnijih poraza u klupskoj istoriji. Stečena zaliha crveno-belih od četiri poena iz prva dva kola mogla bi da ima ogroman značaj u nastavku borbe za plasman u narednu fazu Lige Evrope!

U drugoj utakmici u okviru iste grupe, Arsenal je rutinski u Belorusiji pobedio BATE 4:2, pa tabela trenutno izgleda ovako: Arsenal 6, Zvezda 4, BATE 1, Keln 0.

Pogledajte gol odluke u Nemačkoj, remek delo Boaćija, koji je posle sata igre morao da izađe iz igre zbog povrede zadnje lože.

Pogodak koji će navijači Zvezde dugo pamtiti:




Keln: Horn - Mere (od 46' Bitenkur) Sorensen, Hejnc - Leman - Ozkan, Jojić, Olkovski, Rauš - Kordoba, Girasi (od 46' Osako)

Zvezda: Borjan - Stojković, Babić, Le Talek, Gobeljić - Donald, Krstičić (od 78' Račić), Kanga - Srnić, Radonjić (od 72' Milić) - Boaći (od 63' Pešić)





IZ MINUTA U MINUT:

- KRAJ UTAKMICE, POBEDA ZVEZDE U KELNU!

95' Slobodan udarac za crveno-bele kraj kornera. Kanga i Pešić traže podršku navijača dok Delije već slave pobedu.

95' Na početku poslednjeg minuta - korner za Zvezdu! Kanga i Pešić će kombinovati kraj zastavice.

94' Napadač domaćih Kordoba se aktivirao iz ofsajda i dao crveno-belima pola minuta odmora.

93' Još jedno ubacivanje domaćih iz drugog plana i ponovo Borjanova mirna reakcija. Još dva i po minuta do kraja.

91' Šansa za Keln, udarac Sorensena glavom i dobro postavljanje Borjana! Nižu se korneri Kelna na početku nadoknade.

90' Četvrti arbitar pokazao je da će se igrati još pet minuta.

89' Šansa za Zvezdu, ali Sorensen u poslednjem trenutku blokira Srnićev šut. Ofanzivci crveno-belih posle dugo vremena obezbedili su nekoliko minuta odmora za odbranu.

88' Kordoba šutira posle kornera, lopta se odbija o zemlju, a Borjan je lako hvata.

87' Kordoba i Bitenkur kombinuju na ivici peterca, ali Zvezdin blok i dalje stoji. Keln će izvesti sedmi korner u nastavku meča...

85' Keln ne zastaje, a Zvezda odoleva! Babić je sada ostao na terenu, držeći se za nogu zbog grča.

82' Dok traju napadi Kelna, Donald se vraća na teren.

81' Donald sada ostaje na travi i uz pomoć lekara izlazi van terena. Možda se povredio u pokušaju da pošalje dugu loptu i Zvezda je sada sa desetoricom na terenu.

78' Milojević pravi i treću izmenu. Na teren istrčava Uroš Račić umesto Nenada Krstičića.

77' Rauš sada pokušava udarcem sa 20 metara! Crveno-beli sada imaju problem i da oduzmu loptu protivniku.

75' Keln i treći put pogađa stativu! Sada je Bitenkur iz blizine probao udarcem sa leve strane, ali je opet okvir gola sačuvao crveno-bele.

72' Druga promena među Beograđanima. Nemanja Milić menja Nemanju Radonjića.

71' Totalna inicijativa Kelna se nastavlja. "Jarčevi" su izveli svih pet kornera u nastavku utakmice. Srđan Babić se vratio na teren, zavijene glave.



68' Žestok duel u kaznenom prostoru Zvezde i povreda Srđana Babića. Kordoba mu je udarcem raskrvario glavu iznad uha. Lekari su morali da odmah reaguju zbog velikog krvarenja.

66' I ponovo - stativa Miloša Jojića! Bivši vezista Partizana opet je zatresao okvir gola, pogodivši sada istu stativu sa oko 20 metara.

63' Boaći definitivno neće moći da nastavi utakmicu. Menja ga Pešić.

62' Boaći drugi put u kratkom periodu ostaje na zemlji, držeći se za zadnju ložu.

58' Jojić pogađa stativu! Kordoba proigrava srpskog vezistu, a on iz dobre pozicije iskosa šutira snažno i trese okvir gola.

54' Prvi žuti karton za fudbalere Kelna. "Zaradio" ga je Olkovski, oštrim startom na sredini terena.

52' Lepa kombinacija Krstičića i Radonjića na sredini, pa neuspešan pokušaj veziste da proigra saigrača i stvori šansu. Na drugoj strani, Keln opet napada i traži šansu.



51' Opet preti Keln. Jojić je centrirao sa desne strane, a Bitenkur probao glavom. Lopta odlazi pored gola.

49' Keln oštriji i ofanzivniji u nastavku. Bitenkur i Jojić predvode napade "jarčeva" u ovim trenucima.

47' Boaći za korak kasni da samo ubaci loptu u mrežu! Radonjić je furiozno protrčao po levoj strani, ćušnuo je u peterac, ali je centarfor Zvezde zakasnio...

46' Dve promene među domaćima u pauzi. Vezista Bitenkur je ušao umesto defanzivca Merea, a napadač Osako zamenio je takoađe napadača Girasija.



- Poluvreme u Nemačkoj.

47' Jojić je izveo prekid, crveno-beli reagovali i krenuli u kontru, koju je glavni sudija Bas Nejhus "prekinuo" označivši kraj prvog dela.

47' Greška Gobeljića, oštar start i još jedan žuti karton za crveno-bele. Ponovo je Kordoba pobegao na boku - ovaj put u blizini kaznenog prostora...

45' Još jedan žuti karton za igrača Zvezde. Babić je na polovini terena oštrim startom "isekao" brzi napad Kelna, u koji je krenuo Kordoba.

44' Najbolji pokušaj Kelna do sada - ponovo Jojić! Bivši vezista Partizana "opalio" je sa oko 20 metara iskosa, šutirao oštro i pored stative.

39' Žuti karton za Kangu. Zatrčao se na sredini terena ka protivniku i u borbi za loptu startovao neoprezno.

37 Opet dobar pokušaj Beograđana! Srnić je šutirao sa više od 25 metara, snažno, punom i zamalo prebacio prečku.

34' Najopasniji pokušaj Kelna. Borjan je boksovao loptu posle centaršuta, Jojić je pokušao glavom sa ivice šesnaesterca i promašio.

30' "BOMBA" RIČMONDA BOAĆIJA! ZVEZDA VODI!



Napadač Beograđana prihvatio je loptu na oko 20 metara od gola, namestio se i pogodio pod prečku! Zasluženo vođstvo srpskog tima, boljeg i konkretnijeg u prvih pola sata.

27' Opet Kanga proba iz daljine - pomalo sebično. Šutirao je loše, pravo u golmana, iako je imao "otvorenog" Boaćija, koji je čekao loptu u trku ka petercu.

26' Još jedan udarac Zvezde! Stojković centrira sa desne strane, Boaći trza glavom i šalje loptu kraj stative.



21' Drugi pokušaj Kange sa distance - neprecizan. Domaći navijači sad prave veliku buku, skandirajući sa nekoliko tribina.

19' Period nekoliko "vezanih" napada crveno-belih. Nedostajao je konkretan potez u završnici tih ofanziva.

15' Tri kornera za Zvezdu u kratkom razmaku, ali bez konkretne šanse posle tih prekida.

8' Ponovo nalet crveno-belih: Radonjić jee protrčao po desnoj strani, pokušao da vrati loptu na "vrh" peterca, ali nije uspeo. U nastavku akcije, Donald je šutirao snažno, ali preko gola.

6' Ogromna šansa za Kangu! Ofanzivac Zvezde istrčao je na zicer "jedan na jedan" sa golmanom, obišao ga, ali potom i prebacio prečku!

4' Miran početak meča - bez ofanziva. Strpljivi su i jedni i drugi. Stadion je pun.

1' Fudbaleri Zvezde igraju u kompletno beloj opremi,a domaći u kompletno crvenoj, sa tankim belim prugama.



- MEČ JE POČEO!

18.57 Fudbalere je na terenu dočekalo desetak baklji, zapaljenih na tribini gde su smešteni domaći navijači.

#fcköln #zvezda #europaleague #ultras #pyro

A post shared by MONDO (@mondoportal) on



Dok se navijači Zvezde približavaju stadionu, fudbaleri se spremaju za izlazak na teren!

Crveno-beli od 19 časova gostuju Kelnu, u utakmici 2. kola grupne faze Lige Evrope. Oko sat pre meča, potvrđeno je i u kom sastavu će ekipe istrčati na teren:

Izvor: MONDO/J.Terzić



U satima pre utakmice, nemački mediji i javnost najveću pažnju posvetili su navijačima iz Srbije, koji su u organizovanoj koloni došli na "Rajn Energi" stadion, kapaciteta 50.000 mesta.

I jedni i drugi pokušaće večeras da ostvare prvu pobedu u Ligi Evrope, s tim da domaći "jarčevi" ove sezone nisu trijumfovali ni u Bundesligi, u kojoj posle šest kola zauzimaju poslednje mesto, sa samo jednim osvojenim bodom.

Kada su u pitanju sastavi, ispostavilo se da je golman Zvezde Milan Borjan ipak stisnuo zube i "rovit" stao na gol, ali je Vladan Milojević ipak bio prinuđen da napravi dve promene u odbrani, jer osim povređenog Vujadina Savića večeras nije mogao da zaigra ni levi bek Milan Rodić.

Nemac provocirao, Vladan Milojević odgovorio!



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC