Ko je bolje prošao u životu, Vilijam ili Hari

Autor:

Zašto princ Hari i Megan Markl smeju da se drže za ruke u javnosti, a princ Vilijam i Kejt Midlton ne smeju?

0
A- A A+

Krajem septembra, princ Hari i njegova devojka, lepa američka glumica Megan Markl pojavili su se prvi put zajedno u javnosti, na otvaranju Inviktus igara, ali su sedeli odvojeno.

Samo koji dan kasnije, priredili su pravo iznenađenje - držali su se za ruke, grlili se, a pao je i koji poljubac u obraz. Sve sasvim romantično, i pravo "osveženje", kad uzmete u obzir koliko su, recimo, u javnosti uzdržani njegov stariji brat princ Vilijam i njegova supruga Kejt Midlton, iako je očigledno da se vole, i iako čekaju treće dete.

Otkud tolika razlika u ponašanju u javnosti? Kako to da se Hari i Megan drže za ruke, a Kejt i Vilijam ne, bar ne u javnosti?

Sve je u kontekstu, kao i većina stvari u životu...

Prvo da napravimo razliku između dvojice prinčeva. Princ Vilijam je naslednik britanskog trona. Princ Hari, nakon rođenja trećeg deteta Vilijama i Kejt, biće šesti u naslednoj liniji.

Vilijam i Kejt, dakle, po prirodi stvari moraju strože da se pridržavaju pravila, pisanih i nepisanih.

Izvesno je da će u doglednoj budućnosti oni predstavljati imperiju, a to se primećuje već nekoliko godina unazad, pošto je više nego očigledno da se princ Vilijam ugleda na kraljicu Elizabetu, koju će najverovatnije naslediti, kada je reč o iskazivanju naklonosti u javnosti.

Kraljica Elizabeta umela je svojevremeno da pokaže naklonost prema svom suprugu, princu Filipu, ali na diskretan način, tako da ne naruši protokol.

Ali, iako to deluje gotovo neverovatno danas, kad je princ Hari često na naslovnim stranama, u poslednje vreme upravo zbog svoje veze sa lepom Megan, ubrzo će doći trenutak kad više neće biti toliko pod lupom javnosti, bar ne iz dana u dan, piše "Vog".

Princ Hari je toga svestan i sam: "Čini mi se da će ljude još vrlo, vrlo kratko interesovati šta ja radim u životu, pre nego što to interesovanje bude preusmereno na Vilijamovu decu", izjavio je svojevremeno za "Njuzvik".

Na njemu prosto nema toliko odgovornosti, niti se od njega očekuje da se pojavljuje na svim tim javnim događajima kojima Vilijam i Kejt moraju da prisustvuju. Samim tim, on ima i više slobode da radi ono što želi i što ga čini srećnim.

A tu je i kontekst samog događaja. Među svim tim manifestacijama koje su od značaja za britansku kraljevsku porodicu, Inviktus igre nisu među najznačajnijim, što znači da tu nije strog ni dres-kod, niti pravila ponašanja, pa su pokoji zagrljaj i glasan smeh bili "prihvatljivi".

Kada i ako se princ Hari i Megan Markl venčaju, možda će se i oni malo "smiriti", ali će i tada sasvim sigurno biti opušteniji od Vilijama i Kejt.

Ostale vijesti