Horor: Pronađeni delovi tela ubijene novinarke

Autor:

Danska policija pronašla je delove tela švedske novinarke Kim Val, koja je stradala pod misterioznim okolnostima u podmornici inovatora Petera Madsena.

0
A- A A+

Danska policija saopštila je da su pronađeni glava i noge novinarke Kim Val.

U saopštenju se navodi da na lobanji novinarke nema pukotina od udaraca. 

Kim Val je ušla u podmornicu Petera Madsena da napravi reportažu, ali iz nje nije izašla živa.

Policija je Madsena optužila za ubistvo Valove, što on negira. Uhapšen je nakon potonuća njegove podmornice i spašavanja na moru.


U avgustu je policija identifikovala obezglavljeni ženski torzo kojeg je more izbacilo u Kopenhagenu.

Uzrok njene smrti još nije utvrđen.

Izvor: Youtube

Madsen tvrdi da je Valova poginula u nesreći kada ju je udario teški poklopac njegove podmornice.

Takođe, menjao je iskaz koji je dao u policiji. Najpre je izjavio da je novinarku, živu i zdravu, iskrcao u luci u Kopenhagenu u noći između 10. i 11. avgusta, da bi potom preinačio iskaz. Rekao je potom da se "dogodila nesreća na podmornici koja je dovela do smrti Kim Vol" i da ju je potom "sahranio u moru".

Iz policije u Kopenhagenu kažu da je telo novinarke pronađeno sa privezanim metalom kako ne bi isplivao na površinu, kao i da su na lešu pronađene povrede koje upućuju na to da je neko iz njega pokušao da istisne sav vazduh kako bi i time sprečio da izroni na površinu.

Još jedan bitan dokaz koji upućuje na to da je zaista reč o ubistvu jesu tragovi krvi pronađeni u podmornici, a krv, utvrđeno je, pripada novinarki. Policija veruje da je Madsen namerno potopio podmornicu, kako bi probao da ukloni sve tragove i prikrije ubistvo.

Ostale vijesti