• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kad primiš 99 poena, daleko je to od dobrog"

Autor mondo.ba

Uprkos trijumfu u Laktašima, trener MZT-a Aleksandar Todorov nezadovoljan pojedinim stvarima.

Pobjedom u Laktašima protiv Igokee 108:99, košarkaši MZT-a ušli su u krug ekipa sa polovičnim učinkom nakon četiri odigrana kola ABA lige.

STAJIĆ

"Vrlo teška utakmica za nas, utakmica sa velikim brojem poena, sa velikom tranzicijom, ali srećom uspjeli smo da održimo fokus i vratimo se nakon teškog poraza protiv Zadra. Bila je to utakmica koju smo trebali da dobijemo, ali to je osobina velikih ekipa, da se vratiš nakon poraza", rekao je nakon meča Boban Stajić.

"Igrali smo protiv odlične ekipe. Počeli smo šuterski dobro, ali odbrambeno katastrofalno, a rezultat na poluvremenu više je ličio na NBA All Star nego na utakmice ABA lige. U drugom poluvrmeenu trener Bajić je pokušao sa nestandardnom petorkom, sa Rajtom na 'petici' i sa četiri beka da nas 'razvuče', kako bi došli do lakih poena. Tu situaciju smo riješili. Bio je to period u kojem smo igrali dobru odbranu, mada kad primiš 99 poena, daleko je to od dobrog. Pobijedili smo odličnu ekipu. Igokea je jedan od glavnih favorita za plasman u plej-of", rekao je trener makedonskog tima Aleksandar Todorov.

On je poručio da MZT i dalje ostaje pri prvobitnom planu.

"Prije početka sezone cilj nam je bio da ostvarimo devet do deset pobjeda, sad imamo dvije nakon četiri kola i svaka utakmica za nas biće borba kao na večerašnjem meču. Čestittke igračima Igokee i mojim, koji su izdominirali u skoku. Imali smo 22 skoka više i time smo neutralisali njihova slobodna bacanja. Skokom smo dobili ovu utakmicu", zaključio je Todorov.

Skopski tim u narednom kolu biće domaćin Ciboni.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dobro

Dobro nema u ovoj ligi ekipe koja je dominantna, Igokea je imala svoje šanse ali jednostavno vidjelo se to tokom utakmice da ovu neće dobiti jer makedonci igraju mnogo rasterećenije, otprilike kao i Igokea u Zagrebu i ako uđu u egal završnicu sa mnogo manje pritiska i mnogo više želje dobiće. To se i pokazalo, skok je ništa drugo nego želja. A Dorel majstore džaba tvojih 29 poena kad u odbrani preko tebe napraviše 20 skokova i uzimaju ti lopte iz ruke, a tebi je važno samo u napadu da utrpaš što više. Trebao ga je Bajić više odmarati u pretposljednjoj četvrtini, domaći igrači su borbeniji igraju bolju odbranu i okrenuli su rezultat. Na kraju vidjelo se da je Dorel i umoran, Vašingoton preuzeo na sebe šuteve kad se lomilo i 2-3 šanse da košem odu na sigurniju prednost je promašio, onda egal završnica i sve očekivano.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC