• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Treneri Borca i Vogošće saglasni: Pravi derbi!

Autor mondo.ba

Borac m:tel u dvorani "Borik" nanio Vogošći prvi prvenstveni poraz. Bojan Unčanin zadovoljan, Senad Skopljak smatra da je njegov tim oštećen.

 Borac Vogošća 22:21 izjave trenera Bojan Unčanin Senad Skopljak Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Rukometaši Borca m:tel i Vogošće opravdali su epitet, uz Izviđač, najboljih ekipa u Bosni i Hercegovini.

Derbi četvrte runde Premijer lige BiH i banjalučkom hramu sporta pripao je domaćim igračima, koji su nakon velike borbe slavili 22:21.

Većim dijelom susreta "crveno-plavi" imali su prednost i zasluženo upisali treći uzastopni trijumf, te na pravi način krenuli u odbranu titule.

"Čestitam gostima na fer i korektnoj igri. Na kraju smo imali više sreće kod tog zadnjeg šuta, koji je Ljubišić odbranio, a lopta završila na gol liniji. Mislim bez obzira na to da smo zasluženo pobijedili. Imali smo u dosta slučajeva po četiri gola prednosti. Na kraju sa tom prednošću smo ušli u posljednjih 10 minuta, ali smo do kraja postigli samo gol. Bez obzira na rezultatsku neizvjesnost mislim da smo kontrolisali utakmicu cijelim tokom", rekao je nakon meča trener Banjalučana Dejan Unčanin.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Na drugoj strani, trener Vogošće Senad Skopljak zadovoljan je prikazanim, ali smatra da su pojedine sudijske odluke išle na štetu njegovog tima.

"Ovo je bio pravi derbi. Drago mi je što smo u banjalučkom hramu rukometa pokazali kvalitet i da smo dostojanstveno predstavljali naš grad. Bili smo blizu boda, ali šta je tu je. Čestitam Borcu na pobjedi. Suđenje je bilo pomalo tendenciozno i bili smo oštećeni u par navrata", polažio se strateg Vogošće.

Borac m:tel je, uz utakmicu manje, drugoplasirani tim prvenstva sa devet bodova, koliko ima i Vogošća. Lider je tim iz Ljubuškog, koji je ostvario maksimalne četiri pobjede.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC