• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neki klinac s klupe spasao Arsenal ispadanja!

Autor mondo.rs

U trenutku kada mu se smešila eliminacija, Venger je u igru uveo tinejdžera koji je do večeras imao jedan jedini minut seniorskog fudbala - u nadoknadi vremena u Belorusiji.

Edvard "Edi" Nketiah ušao u je u igru u 85. minutu utakmice na "Emirejtsu" umesto Čube Akpoma, dotrčao do šesnaesterca gde su već bili postavljeni fudbaleri Arsenala i Noriča, zauzeo poziciju i, kada je Franses Kokelan izveo centaršut iz kornera…

...iz prvog kontakta s loptom u seniorskoj karijeri - postigao gol!

Da to ne bude sve, 18-godišnjak koji nastupa za mladi tim "tobdžija" u Premijer ligi 2, tim pogotkom obezbedio je slavnom klubu produžetke, a u njima još jednim golom (ponovo posle kornera, samo glavom) odveo Arsenal u četvrtfinale Liga kupa: Arsenal - Norič siti 2:1, 1:1, (0:1).

Arsenal će u subotu dočekati Svonsi u Premijer ligi, pa narednog četvrtka Crvenu zvezdu u 4. kolu Lige Evrope.

Do njegovog ulaska bilo je zloslutnih 0:1, nakon pogotka koji je u 34. minutu šmekerski, lob udarcem, postigao Džoš Marfi, a onda su engleske kolege dobile temu za naredne dane - ko je klinac koji je do ove večeri poslužio Vengeru samo jednom, u Belorusiji, da ukrade minut u nadoknadi vremena utakmice s BATE Borisovim.

Nketiah tada nije stigao nekim konkretnim potezom da učestvuje u igri, tako da možemo da konstatujemo da je njegov prvi dodir sa loptom bio gol kao najava još jednog.

Do daljeg, negov prosek u dresu Arsenala biće dva gola za 45 minuta seniorskog fudbala, pre čega izmešana, ali ne i "omladinska" postava koju je izabrao Venger nije nikako mogla da naudi "kanarincima", trenutno članovima Čempionšipa.

Nketiah je dominatan u svom godištu sa tri gola i dve asistencije u šest nastupa u Premijer ligi 2.

Njihov menadžer Danijel Fark divnim rečima najavio je spektakl na "Emirejtsu" (iz svog ugla) i pozvao navijače da doputuju u London, a njih je večeras bilo 9.000 na tribinama.

Rekao je…

"Ne postoji nikakav pritisak na nama, jer bismo realno bili poraženi u 19 od 20 utakmica sa Arsenalom. Ali, hajde da ovog puta bude ta jedna u kojoj ćemo uraditi nešto specijalno. Puni smo poštovanja prema Arsenalu, ali želimo da ih pobedimo. To je naš zadatak večeras i pokušaćemo da ga i ostvarimo".

Nešto posle pola časa igre, Norič je uradio ono što je bilo potrebno za to - postigao je gol!

Džejms Madison osvojio je loptu na sredini terena iskoristivši jednu od brojnih grešaka veznog reda "tobdžija" i "kroz" četvoricu defanzivaca u cveno-belom poslao pas koji je 22-godišnjeg Marfija ostavio samog sa Metom Mejsijem, a centarfor Noriča pokazao da ga ime rivala i veličina stadiona nisu impresionirali previše - bocnuo je loptu za četvrti gol u isto toliko nastupa u Liga kupu u kojem je Farkov tim na putu ka severnom Londonu izbacio redom Svindon 3:2, Čarlton 4:1 i Brentford 3:1.

Arsenal se dugo mučio da pronađe izlaz iz rane eliminacije iz Liga kupa, a onda je Vengeru uspelo ne samo da "forsira" mlade igrače, već i da među njima pronađe - svesno ili ne - jednog koji je kadar da uradi što, recimo, Olivije Žiru nije uspeo kao starter.

Arsenal: Mejsi – Debiši, Elneni, Holding – Nelson (od 85. Nketiah), Kokelan, Vilšer, Majtland-Najls (od 70. Akpom) – Volkot, Ivobi (od 105. Dasilva) – Žiru.

Rezultati osmine finala:

utorak

Arsenal - Norič 2:1, 1:1 (0:1)
/Nketiah 85, 96 - Marfi 34/

Bornmut - Midlsbro 3:1 (0:0)
/Simspon 49, Vilson pen 75, Afobe 83 - Tavernir 56/

Bristol siti - Kristal Palas 4:1 (2:1)
/Tejlor 34, Đurić 39, Brajan 60, Odovda 66 - Sako 21/

Lester siti - Lids junajted 3:1 (1:1)
/Ijenačo 30, Slimani 70, Mahrez 88 - Ernandez 26/

Svonsi - Mančester junajted 0:2 (0:1)
/Lingard 21, 59/

Mančester siti - Vulverhempton 0:0 (produžeci u toku)

sreda

Čelsi - Everton (20.45)
Totenhem - Vest Hem (21.00)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC