• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raduljica: Kompletni možda ni do srebra?

Autor mondo.rs

Srpski centar iz Kine poručio da nikada nije bio nervozan pred utakmicu reprezentacije, kao pred finale Evropskog prvenstva, na kome nije nastupio.

 Miroslav Raduljica Kompletni možda ne bi osvojili ni srebro Izvor: MN PRESS

Miroslav Raduljica letos je bio u velikoj grupi srpskih košarkaša koji su morali da propuste Eurobasket. Uz Miloša Teodosića svakako i najvažniji "šraf" u ekipi Aleksandra Đorđevića koji je mimo svoje volje nedostajao u Istanbulu.

Ipak, "orlovi" su sa mnoštvom debitanata i igrača koji ranije nisu bili u glavnim ulogama uspeli da dođu do finala protiv Slovenije.

Raduljica u intervjuu za sajt "Basketball sphere" ističe da je Srbija na EP otišla sa "12 najboljih igrača koji su bili sposobni da igraju" i da nema svrhe teoretisati da li bi u idealnim okolnostima bio ostvaren još veći uspeh.

Zapravo, centar kineskih Đangsu Dragonsa kaže da možda i ne bi!

"Da smo na prvenstvu bili nas dvojica (Miloš Teodosić i on - prim. aut.), možda bi se nešto desilo, pa ne bismo uzeli ni srebro... Ko to može da zna? Jedino znam da mi je mnogo krivo što smo bili onemogućeni da igramo, jer svi znaju koliko to nama znači i koliko dobru atmosferu imamo. Pa, ja ovde nisam mogao da spavam pred finale koliko sam bio nervozan. Nisam nikada u životu bio toliko nervozan pred neku utakmicu, a ovaj put čak nisam ni igrao, nego sam gledao na laptopu iz 'tamo neke' Kine".

Raduljica se na Dalekom istoku nalazi već mesec i po dana, kako bi se što bolje pripremio za sezonu koja upravo počinje.

On se nada da će proći bolje nego 2014, kada je bio član Šandonga i nije odradio ugovor do kraja.

"U nekom momentu sam se povredio i tu je počelo nepoštovanje od strane trenera, ujedno i pritisak da se što pre vratim na teren. Nije se završilo baš dobro, ali je bitno da me nije omelo da dam još jednu šansu Kini, za koju mislim da je budućnost, kako u košarci, tako i u ostalim sferama života".

Opširan intervju, o kome srpski internacionalac priča o kineskoj CBA ligi, ali i raznim aspektima života u toj zemlji, pročitajte ovde.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC