• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Široki Brijeg u nastavku nokautirao šampiona!

Autor mondo.ba

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine, Zrinjski iz Mostara vodio je na poluvremenu u Širokom Brijegu, ali je domaćin napravio preokret u nastavku i slavio u hercegovačkom derbiju - 2:1 (0:1).

  Domaćin je ove godine, pred nedjeljnu bitku na "Pecari", dva puta pobijedio aktuelnog šampiona zahvaljujući golovima Vagnera Laga i Ivana Krstanovića, oba puta u Kupu BiH, a u nedjelju je prvi put slavio u prvenstvenom meču u okviru 13. kola Premijer lige BiH.

I to poslije preokreta, kladioničarskim žargonom rečeno "iz dvojke u keca".

ŠIROKI BRIJEG - ZRINJSKI 2:1 (0:1)

Širokobriježani su ovim trijumfom stigli na diobu prve pozicije sa Mostarcima i sarajevskim Željezničarem i nastavili seriju pobjeda na sedam mečeva u svim takmičenjima!

Ipak, tim Blaža Sliškovića je dominirao u prvom poluvremenu i stekao minimalnu prednost zahvaljujući neshvatljivom istrčavanju golmana domaćina Luke Bilobrka i odličnoj realizaciji Ognjena Todorovića u 31. minutu.

...
Izvor: Dailymotion

Izabranici Gorana Sablića su prvi zaprijetili u sedmom minutu preko Dejana Čabraje, ali je dobro intervenisao golman gostiju iz Mostara Kenan Pirić, da bi dva minuta kasnije uzvratio Zrinjski poslije udarca Harisa Handžića, međutim, i Luka Bilobrk je spasio situaciju.

Još bolju šansu u 11. minutu propustio je Luka Menalo, bio je sam ispred golmana, šutirao je iskosa sa desne strane, ali samo pored gola Zrinjskog.

...
Izvor: Dailymotion


Osim gola, najbolju priliku u prvom dijelu imali su takođe Mostarci u 21. minutu kad je odlično po lijevoj strani prošao kapiten Zrinjskog Pero Stojkić i ubacio loptu u gužvu, gdje se dobro snašao Ognjen Todorović i petom prevario Luku Bilobrka, međutim, prečka je bila saveznik domaće ekipe.

...
Izvor: Dailymotion

U nastavku susreta, domaćin je imao inicijativu želeći da što prije stigne do izjednačenja, dok su gosti "stali na loptu", čekali na neku grešku Širokobriježana ili da iz eventualne kontre dotuku protivnika.

Ostalo je 15-ak minuta do kraja utakmice kad je uslijedio "blickrig" Širokog Brijega i za tri minuta poptuni preokret!

Najprije je 74. minutu poslije centaršuta iz kornera, Slavko Bralić pogodio prečku, a odbijenu loptu sa par metara u mrežu pospremio Luka Menalo za 1:1.

...
Izvor: Dailymotion

Samo tri minuta kasnije, dogodio se potpuni preokret - poslije novog prodora po desnoj strani i centaršuta, strijelac izjednačujućeg gola Luka Menalo je pogodio stativu, lopta se od leđa golmana Kenana Pirića odbila do Dejana Čabraje, koji takve "zicere" ne propušta - 2:1.

...
Izvor: Dailymotion

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Matić, Barišić, D. Ćorić, Čabraja, Ćorluka, Menalo, Lončar, Begonja, Bralić, Marković. Trener: Goran Sablić

ZRINJSKI: Pirić, Barišić, Čirjak, Handžić, Pezer, Laštro, Stojkić, Todorović, Jamak, Katanec, Bilbija. Trener: Blaž Slišković

PREMIJER LIGA BIH - 13. KOLO:

Široki Brijeg - Zrinjski 2:1 (0:1)
/Menalo 74, Čabraja 77 - Todorović 31/

Sarajevo - Čelik (19:00)

Subota

Krupa - Vitez 3:0 (2:0)
/Ljubenović 16, Barić 33, Dabić 90/

Radnik - Sloboda 1:0 (0:0)
/Hadžić 48/

Željezničar - Mladost 2:0
/Zakarić 14, 36/

Borac - GOŠK 1:0 (1:0)
/Kunić 4/


TABELA: Željezničar 28,  Široki Brijeg 28, Zrinjski 28,Krupa 22, Sarajevo (-1) 20, Borac 20, Mladost 19, Radnik 17, GOŠK 13, Čelik (-1) 10, Sloboda 9, Vitez 5.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC