• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dimitrov u velikom finalu

Autor mondo.rs

Bugarski teniser u London je došao kao šesti teniser sveta, a pobedom nad Sokom u subotu uveče osigurao je treće mesto na kraju godine.

U finalu završnog ATP šampionata u Londonu igraće Grigor Dimitrov i David Gofan, šesti i sedmi nosilac turnira koji okuplja osam najuspešnijih tenisera u godini.

Belgijanac je napravio senzaciju, prvi put u karijeri pobedivši Rodžera Federera, dok je Bugarin u drugom polufinalu preokrenuo rezultat i eliminisao Amerikanca Džeka Soka - 4:6, 6:0, 6:3.

Podsetimo da se Sok u poslednjem trenutku plasirao na ATP šampionat, tako što je u finalu pariskog mastersa pobedio Filipa Krajinovića.

Dimitrov, koji je ovim osigurao treće mesto na ATP listi, u drugom kolu grupne faze je deklasirao Gofana rezultatom 6:0, 6:2.

Biće to prvo finale "godišnjeg mastersa" bez Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića u poslednjih osam godina. Takođe u Londonu 2009. Nikolaj Davidenko je osvojio titulu u direktnom obračunu sa Huanom Martinom del Potrom.

Dimitrov ili Gofan postaće 22. teniser koji je osvojio ovaj turnir, pri čemu samo devetorica imaju dva ili više trijumfa.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC