• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oni žive za fudbal...

Autor mondo.ba

Maksim Gonalon još jednom je poručio da je njegov prelazak iz Liona u Romu bio korak naprijed u karijeri.

Maksim Gonalon proteklog ljeta odlučio je da, nakon devet godina u prvoj ekipi i 330 odigranih utakmica, napusti Lion i preseli se u Vječni grad, gdje je stavio paraf na ugovor sa Romom.

Francuski igrač sredine terena u razgovoru za "L'Ekip" govorio je o svojim iskustvima u Italiji, nakon što je napustio jedini klub u kojem je igrao tokom karijere.

"Na početku je bilo malo teško. Proveo sam 18 godina u Lionu i nisam poznavao svijet izvan toga. Rim je nevjerovatan. Moja porodica ugodno se smjestila i od trenutka slijetanja na aerodrom shvatio sam da sam došao u drugi svijet, svijet u kojem ljudi žive za fudbal", počeo je priču 28-godišnji vezista.

On je istakao da se vidi očigledan napredak u italijanskom klupskom fudbalu, odnosno najjačoj ligi na Apeninima.

"Serija A djeluje kao vanvremenska liga. Ali, jednom kada zaigraš, sve se drugačije. Ove sezone liga je generalno otišla koran unaprijed. Pet ekipa ravnopravno se bori za titulu: Napoli, Inter, Juventus, Roma i Lacio. To je sjajno takmičenje, ali i izuzetno teško", objasnio je Francuz.

Gonalon je uporedio stanje u Francuskoj i Italiji.

"Protivnik stalno vrši pritisak i nemaš mnogo vremena za opuštanje. Moraš uvijek držati glavu gore i biti spreman. Zaista je visok nivo i moraš biti fokusiran da ne bi izgubio loptu. Znao sam da će se ovdje igrati više taktički, ali iznad svega organizacija oko kluba je sjajna. Igrači imaju sve potrebne uslove, tako da se mogu fokusirati isključivo na fudbal. U Francuskoj moraju mnogo napredovati da bi stigli do tog nivoa", poručio je povremeni reprezentativac ove zemlje.

Malo ko je na "Čizmi" znao nešto više u Gonalonu, prije nego što je pojačao redove "vučice".

"Nisam bio poznat u Italiji, tako da još moram da se dokazujem. Želio sam da napredujem, jer nisam htio da ostanem zaglavljen u 'rupi'. Nastojao sam da započnem novu eru i to je bilo vrijeme kada sam želio da iskusim nešto novo. Rekao sam sebi da se poziv od kluba poput Rome ne dobija svaki dan. Ovo mi je prvi put da se upoznajem sa nekim klubom, novom kulturom, jezikom, ali moja porodica i ja smo stvarno odlično. Vjerujem da je prelazak iz Liona u Romu bio korak naprijed u mojoj karijeri. Iako je i Lion izvanredan klub, Roma je institucija", pohvalio je nekadašnji kapiten "lavova" svoj prošli, ali i sadašnji klub.

Roma je u Ligi šampiona lider u svojoj grupi i potreban joj je bod na sutrašnjem gostovanju protiv Atletiko Madrida da prođu u nokaut fazu takmičenja.

"Želimo da odemo daleko koliko god je moguće, jer imamo kvalitetan tim i zdravu konkurenciju u njemu. U Ligi šampiona smješteni smo u 'grupu smrti', a sada smo u dobroj poziciji da prođemo dalje", zaključio je Gonalon.

Francuz je u dosadašnjem dijelu sezone u Seriji A upisao samo tri nastupa, isto koliko i na četiri meča Lige šampiona.

Od vojnika na terenu, do generala na klupi

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC