• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rouz se vraća košarci i ugovoru od 80 miliona $

Autor mondo.rs

Nekada najkorisniji NBA igrač ipak će ponovo igrati za Klivlend.

Derik Rouz (29) drugi put je ove godine jednostavno nestao iz svoje NBA ekipe i uzeo nekoliko dana da posveti sebi.

Prošle zime to je uradio u Njujorku, ove jeseni to je učinio u Klivlendu. Epilog oba "bega" biće isti, jer će se nekadašnji MVP lige ponovo vratiti košarci.

Klivlend Kavalirsi saopštili su da će Rouz nastaviti oporavak povrede zgloba i da će to biti sledeći korak ka njegovom povratku u ekipu.

Ove sezone, bivši "plej" Čikaga i Njujorka odigrao je samo sedam od 23 utakmice Kavsa, a tokom njegovog odsustva nagađano je i da bi mogao da završi karijeru, koju su početkom ove decenije prosto uništile povrede.

Međutim, opcija da odustane ipak još nije aktuelna, pa će se MVP iz 2011. godine vratiti na teren i pokušati da nađe ritam i motiv, iako još od 2011. godine nije odigrao više od 66 utakmica u jednoj sezoni.

"Bilo je ovo veoma izazovno i teško vreme za Derika. Nastavićemo mu da mu pomažemo i imamo strpljenja za njegov povratak i za njegov rad na tome da ponovo zaigra", rekao je generalni menadžer Klivlenda Kobi Altman.

Važan faktor u ovoj Rouzovoj odluci sigurno je i njegov bogati ugovor sa kompanijom Adidas, kojeg bi navodno morao da se odrekne ako bi završio karijeru. Nemački proizvođač opreme i trostruki učesnik Ol-star utakmice potpisali su aktuelni ugovor o sponzorstvu 2012, na 13 godina i za iznos od čak 185 miliona dolara.

Momku iz Čikaga je prema tom dogovoru preostalo da igra još sedam sezona, a na Adidasu je da mu za to plati još 80 miliona.

Klivlend je bez Rouza zaigrao odlično i "vezao" 11 pobeda, a šansu da produži taj niz imaće u ponedeljak, u utakmici protiv Čikaga. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC