• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teška grupa za kadete i juniore BiH, ali...

Autor mondo.ba

Žrijebom u Nionu, selekcije Bosne i Hercegovine su dobile rivale za predstojeća evropska prvenstva u uzrastima od 17 i 19 godina...

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine (U-17) će u elitnom krugu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Grupi 6 za protivnike imati Francusku, Austriju i Dansku.

POVEZANE VIJESTI

"Zmajići" nisu imali mnogo sreće na žrijebu u elitnom krugu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Engleskoj od 4. do 20. maja 2018. godine.

Kvalifikacioni turnir za odlazak u Englesku biće održan zu Austriji od 21. do 27. marta 2018. godine, a selektor "U-17" reprezentacije BiH Sakib Malkočević, razumljivo nije bio pretjerano zadovoljan.

"Dobili smo veoma tešku grupu, ali sve su takve. Francuska i Austrija su u prvom krugu u svojim grupama osvojili po devet bodova, a Danska sedam, što znači da nisu imali poraz u kvalifikacijama. Nismo favoriti, ali sigurno je da ćemo pružiti maksimum i pokušati da napravimo iznenađenje. Nisu ni prije računali na nas, pa smo dva puta bili na završnici Eura. Mi moramo da se što bolje spremimo i upustimo u borbu sa kvalitetnim protivnicima. Dobro bi nam došle i dvije prijateljske utakmice krajem februara ili početkom marta kako bismo što spremnije dočekali turnir", rekao je Malkočević za sajt FS BiH.

Malkočević je prokomentarisao i kvalifikacionu grupi za EP 2018/19, gdje će "zmajići" ugostiti Ukrajinu, Island i Gibraltar.

"Turnir u oktobru će biti održan u našoj zemlji, a bili smo i nosioci u žrijebu. Samim tim moramo prihvatiti ulogu favorita. Ukrajinci i mi to sigurno jesmo. Nemamo pravo nikoga da potcjenjujemo, ali nadamo se još jednom prolasku u elitni krug. Naravno, pred nama je tek upoznavanje sa generacijom koja će nastupiti u tim kvalifikacijama i vremenom ćemo imati mnogo jasniju sliku o toj ekipi".

Ni juniorske reprezentativce Bosne i Hercegovine nije "mazio" žrijeb u Nionu za elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za sezonu 2017/18 pošto su kuglice odlučile da rivali juniora budu Danska, Austrija i Turska u okviru Grupe 7 u trci za plasman u Finsku.

Završni turnir se održava od 16. do 29. jula 2018. u Finskoj, a kvalifikacioni od 21. do 27. marta 2018. godine u Danskoj.

Selektor "zmajića" od 19 godina Toni Karačić svjestan je da nema laganih rivala.

"U ovoj fazi takmičenja nema slabih protivnika, pa nismo očekivali ni lakšu ni težu grupu. Moramo što kvalitetnije da se spremimo i idemo utakmicu po utakmicu. Nadamo se najboljem, ali sigurno je da su sve ekipe veoma dobre i da nas očekuju teški mečevi", rekao je Karačić, koji je potom prokomentarisao i grupu u kvalifikacijama za EP 2018/19.

"Holandija i Irska sigurno imaju kvalitet i ostvaruju dobre rezultate u omladinskom fudbalu. Ni Farska Ostrva ne treba potcijeniti. U svakom slučaju najvažnije je kako ćemo se pripremiti za kvalifikacije. Grupa je teška, ali može se ostvariti plasman u elitni krug. Moramo ozbiljno pristupiti poslu i samo tako možemo ostvariti dobre rezultate", podvukao je selektor (U-19) BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC