• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ubedljiv poraz Partizana, čeka se žreb!

Autor mondo.rs

Crno-beli pogodili prečku, pa posle pola sata igre gubili od Dinama 3:0, nakon čega je bilo jasno da će ostati drugi u B grupi Lige Evrope, iza Kijevljana.

 Ubedljiv poraz Partizana, čeka se žreb! Izvor: MONDO/V. Sukdolak

Dinamo - Partizan 4:1 (3:1)
/Morozjuk 5, Moraeš 28, 31, 77p - Jevtović 45+4p/

Ukrajinski velikan vodi na tabeli sa 10 bodova, Partizan je drugi sa osam i oba tima su se već plasirala u 1/16 finala Lige Evrope.

Ipak, važno je i ko će na kraju biti prvi, jer će pobednici 12 grupa, zajedno sa četiri od osam trećeplasiranih timova grupne faze Lige šampiona, biti povlašćeni prilikom žreba u ponedeljak.

Trener Partizana Miroslav Đukić iz svog idealnog tima ne može da računa na povređene Marka Jankovića i Zorana Tošića, koji je doputovao sa ekipom u Kijev, ali je odlučeno da se ništa ne rizikuje i da se reprezentativac Srbije sačuva za superligaške duele sa Napretkom i Crvenom zvezdom.

Umesto njih dvojice, šansu su dobili Sejduba Suma i mladi Nigerijac Teofilus Solomon, koji je u Ligi Evrope odigrao samo 26 minuta, na gostovanju Jang Bojsu u prvom kolu. Ognjen Ožegović je među rezervama.

Trener Dinama Aleksandar Hatskevič u prvih 11 je uvrstio "vezistu" mladog tima Šaparenka, a još dvojica iz U-21 pogona su na klupi.

Prvu utakmicu u Beogradu, Partizan je 28. septembra izgubio rezultatom 2:3 (Ožegović 34, Tavamba 42 - Moraeš 54p, 84, Bujalski 68).

DINAMO: Buščan, Kedziora, Kačeridi, Kadar, Pivarić, Šepeljev, Bujalski (od 66' Garmaš), Morozjuk, Šaparenko (od 77' Besjedin), Cigankov (od 83' Gonzales), Moraeš.

PARTIZAN: Stojković, Vulićević, N. R. Miletić, Mitrović, N. G. Miletić, Everton (od 77' Đuričković), Jevtović, Suma, Pantić, Solomon (od 65' Ožegović), Tavamba.

SUDIJA: Pavel Gil (Poljska).


REZULTATI 6. KOLA:

Dinamo Kijev - Partizan 4:1 (3:1)
/Morozjuk 5, Moraeš 28, 31, 77p - Jevtović 45+4p/

Jang Bojs - Skenderbeg 2:1 (0:0)
/Oaro 55, Asale 90+6 - Gavazaj 51/

KONAČNA TABELA: Dinamo 13, Partizan 8, Jang Bojs 6, Skenderbeg 5.


IZ MINUTA U MINUT

90+2' Poslednju priliku propušta Suma, još jednim loše izvedenim "slobodnjakom". Ništa ni od kontre Moraeša i Gonzalesa na drugoj strani... Ostaće 4:1.

89' Žuti karton Đuričkoviću zbog preoštrog starta.

77' GOL - 4:1! Pogrešio je sudija Gil što je ispravan start Miletića na Cigankovu označio prekršajem za penal. Precizan sa 11 metara bio je Žunior Moraeš, koji je time kompletirao het-trik.

74' Faul sa leđa nad Sumom, umesto žutog kartona - aut.

73' Posle izgubljene lopte na sredini terena, kontra Dinama "4 na 2". Neprecizan pas i spretni štoper Miletić zaslužni su što se iz opasne akcije nije izrodila stopostotna šansa.

65' Ulazi Ožegović umesto Solomona. Partizan pokazuje ambiciju da postigne još neki pogodak, ali Tavambina šansa je bila jedina stoprocentna.

58' ŠANSA!!! Slabo je Suma izveo slobodan udarac, ali se lopte dokopao Jevtović, prošao po desnoj strani i sjajno centrirao, da bi Tavamba udarcem "iz prve", sa tri-četiri metra, pogodio u glavu već posrnulog golmana Buščana!

50' Pantić je dijagonalom gađao gornji levi ugao i primorao Buščana da paradom spasi svoju mrežu.

47' NOVA SUSPENZIJA! Levi bek Nemanja Miletić takođe je dobio žuti karton zbog koga će propustiti prvi meč 1/16 finala Lige Evrope.

- Svi golovi i šanse...

Dinamo Kijev - Partizan 3:1, prvo poluvreme, Liga Evrope 2017
Izvor: YouTube


45+4' GOOOOL - 3:1! Marko Jevtović odlično je izveo penal i smanjio vođstvo Dinama. Tukao je oštro, u donji levi ugao, nakon što je Morozjuk faulirao Sumu. Na ponovljenom snimku se nije jasno videlo da li je "vezista" crno-belih pao bez kontakta...

45' Šansa za Dinamo! Šaparenko je završio kontru udarcem u spoljni deo mreže, a mogao je da pokuša da asistira Bujalskom, koji bi u tom slučaju imao zadatak da samo sprovede loptu u prazan gol.

40' SUSPENZIJA! Everton sa leđa startuje na Šaparenka i dobija žuti karton, zbog koga neće moći da igra u prvom meču 1/16 finala.

31' GOL - 3:0! Dva puta je "ispao" štoper Miletić, jednom je opasnost na kratko otklonjena, ali drugi put je Morozjuk prihvatio loptu i asistirao usamljenom Moraešu u peterac. Ovaj je za tri minuta dao možda i dva najprostija gola u karijeri!

28' GOL - 2:0! Šepeljev je centrirao sa leve strane, Šaparenko glavom prosledio na liniju peterca, odakle je Morozjuk paralelno sa gol linijom dao loptu Moraešu. Brazilac se praktično ušetao u mrežu.

17' Everton je posle jednog duela ostao da leži na zemlji, držeći se za koleno. Posle ukazane pomoći nastavio je utakmicu.

11' Ovog puta Solomon nije šutnuo "iz prve", ali je dobio drugu priliku i plasirao poluvisoku loptu, koju je Buščan lako uhvatio.

10' Solomon je dva puta imao loptu u šesnaestercu Dinama i oklevao sa dodavanjem.

6' GOL - 1:0! Moraeš je uputio oštar prizemni udarac sa 18 metara, Stojković napravio paradu i odbio loptu u stranu, gde je do nje stigao Mikola Morozjuk i majstorski je smestio u mrežu, tik pored stative.

4' PREČKA! Lukavo je tukao Everton sa 20 metara, Buščan je visoku loptu zakačio taman toliko da je skrene ka okviru gola.

4' U uvodnim minutima agilniji i više na protivničkoj polovini - Partizan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC