Kneževo, Čelinac i Kotor Varoš bez struje

Autor:

Jak vjetar je u protekla tri dana na području Krajine srušio desetine dalekovodnih stubova.

0
A- A A+
struja, dalekovod Foto: MONDO/Predrag Vujić

Najteža situacija je na području opštine Kneževo koja je bez struje više od dva dana, te opštinama Čelinac i Kotor Varoš koje, nakon privremene stabilizacije tokom jučerašnjeg dana, od noćas ponovo nemaju električnu energiju.

"Noćas u 2.10 časova prekinuto je napajanje posredstvom dva visokonaponska dalekovoda, Ukrina-Kotor Varoš i Banjaluka sedam-Čelinac, kojima upravlja `Elektroprenos BiH`, zbog čega su ove tri opštine bez električne energije", saopšteno je iz preduzeća "Elektrokrajina".

Iz "Elektrokrajine" ističu da su sve terenske ekipe angažovane na sanaciji kvarova praktično po cijeli dan, bez pauze, do kasnih večernjih časova.

Na području Banjaluke struju nemaju prvenstveno seoska i pojedina prigradska područja. Od sinoć napajanja nemaju Rekavice, Karanovac, Han Kola, Bukvalek i Piskavica, od noćas Bronzani Majdan i Novoselija, a od rano jutros struju nemaju kupci u Saračici, navodi se u saopštenju.

Naglašava se da je situacija mnogo bolja nego prethodnih dana na području "Elektrodistribucije" Novi Grad, prije svega u opštini Krupa na Uni. Sanirana je većina kvarova, a ostalo je još da budu sanirana četiri dalekovodna pravca na području Buševića, Dobrljina, Svodne i od LJubovika prema Hašanima.

Na području Prijedora jutros je bilo osam kvarova na srednjenaponskoj mreži, u Gradišci sedam, Srpcu šest, Prnjavoru pet, Laktašima četiri, Mrkonjić Gradu tri, te Kozarskoj Dubici dva kvara na dalekovodnim pravcima.

Iz "Elektrokrajine" navode da je, osim kvarova na srednjonaponskoj mreži, evidentirano stotine kvarova na niskonaponskoj mreži kod domaćinstava.

Ostale vijesti