• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi opet uradio šta je do njega!

Autor mondo.rs

Branilac titule je pobedio i osmi put u poslednjih deset utakmica. Da li će to biti dovoljno da bar malo priđe Sitiju? Saznaćemo za nekoliko sati.

Dok ceo svet posmatra kako Mančester siti maršira Premijer ligom i igra praktično bez greške, rivali ekipe Pepa Gvardiole razmišljaju o svojim obavezama i trude se da koliko-toliko održe korak.

Čelsi je tako i u subotu nastavio niz dobrih rezultata na Stamford bridžu, gde je golom Markosa Alonsa iz slobodnjaka ostvario petu uzastopnu prvenstvenu pobedu kod kuće, a osmu u poslednjih deset utakmica Premijer lige.

ČELSI - SAUTEMPTON 1:0 (1:0)

Da Siti nije izgubio samo dva boda od mogućih 51, možda se bi se konkretnoj pričalo o učešću "plavaca" u trci za titulu. Ovako, deluje da i ekipa Antonija Kontea učestvuje u "borbi za prvo mesto iza Sitija", kako je to nazvao Jirgen Klop.

Da li bi subotnji derbi Totenhem - Siti to mogao da promeni? Saznaćemo od 18.30 časova, do kada će i Čelsi (poput Junajteda) zaostajati 11 bodova za liderom. Španski internacionalac, heroj utakmice na "Bridžu", najzaslužniji je za taj, 38. bod Konteovog tima, sjajnim udarcem iz slobodnog udarca, kojim je iznenadio nespremnog Frejzera Forstera.

Još nekoliko puta je bivši đak Reala pokušao da promeni rezultat, ali nije uspeo, kao ni njegovi saigrači Alvaro Morata i Sesk Fabregas, a isto tako precizan nije bio ni Čarli Ostin, rezervista gostiju koji je prema viđenom morao da bude u igri više od pola sata.

"Desetka" gostiju bio je najbliži golu u 75. minutu, kada je u duelu sa Andreasom Kristensenom umalo savladao Tiba Kurtou. Ipak, rezultat se nije menjao i bio je isti kao na "Emiratima", gde je ekipa Arsena Vengera takođe minimalno pobedila Njukasl.

ARSENAL - NJUKASL 1:0 (1:0)



Strelac jedinog pogotka za "tobdžije" bio je Mesut Ozil, pogodivši mrežu gostiju snažnim udarcem sa ivice kaznenog prostora u 23. minutu. Džek Vilšir je "povukao" polukontru domaćina, koju je Nemac zaokružio svojim trećim golom u Premijer ligi ove sezone.

Kao što je Rafa Benitez dan ranije i najavio, Aleksandar Mitrović nije bio u sastavu u Londonu zbog bola u leđima, pa su ove subote utakmice najatraktivnije lige protekle bez srpskih igrača, jer Luka Milivojević zbog kartona nije igrao za Kristal Palas, dok je Dušan Tadić sa klupe odgledao poraz svog Sautemptona od Čelsija.

PREMIJER LIGA, 18. kolo:

Lester - Kristal Palas 0:3 (0:2)
/Benteke 19, Zaha 40, Sako 90+4/

Arsenal - Njukasl 1:0 (1:0)
/Ozil 23/

Brajton - Barnli 0:0

Čelsi - Sautempton 1:0 (1:0)
/Alonso 48/

Votford - Hadersfild 1:4 (0:2)
/Dukure 68 - Kačunga 6, Moj 23, Depoatr 50, Moj 89p/

Stouk - Vest Hem 0:3 (0:1)
/Nobl 19', Arnautović 75', Sako 75'/

Mančester siti - Totenhem 18.30

nedelja

VBA - Mančester junajted 15.15
Bornmut - Liverpul 17.30

ponedeljak

Everton - Svonsi 21.00

Tabela: Siti (-1) 49, Junajted (-1) 38, Čelsi 38, Arsenal 33, Barnli 32, Totenhem (-1) 31, Liverpul (-1) 31, Lester 26, Votford 22, Everton (-1) 22, Hadersfild 21, Sautempton 18, Brajton 18, Kristal Palas 17, Vest Hem 17, Bornmut (-1) 16, Stouk 16, Njukasl 15, Vest Brom (-1) 14, Svonsi (-1) 12.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC