• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljubičić "uništio" MZT

Autor mondo.ba

Igokea je u prvom meču današnjeg programa 15. kola ABA lige savladala MZT u Skoplju.

Igokea je prekinula niz od pet vezanih poraza u gostima.

Izabranici Dragana Bajića su odigrali odličan meču Skoplju, gdje domaćin nijednom nije bio u vođstvu. Ključni period za Igokeu u ovom meču je bila posljednja četvrtin u kojoj je "trojka" počela da sluša Marka Ljubičića, Danila Šibalića i Vuka Radivojevića.

MZT - Igokea 68:77 (16:19, 17:17, 19:17, 16:24)

Igokea je sjajno otvorila meč, prvenstveno u odbrani iz koje su dolazili do lakih poena iz tranzicije i već nakon uvodna četiri minuta imali su 11 poena razlike. Do kraja prve četvrtine domaćini su prvenstveno individualnim akcijama Bojana Trajskovskog, Damjana Stojanovskog "prišli" na tri poena razlike.

Prva polovina drugog perioda je protekla u dosta izjednačenoj igri u kojoj je Igokea nije ispuštala vođstvo. Već sredinom četvrtine "Igosi" su napravali osjetniju prednost, sedam poena razlike, ali su opet dozvolili Trajkovskom da se "oslobodi" pa se na odmor otišlo pri vođstvu Igokee od tri poena razlike, 33:36.

U trećoj četvrtini se "zapalio" Marko Ljubičić. Bivši igrač ekipe iz Skoplja je postigao tri trojke, bio prava napast u odbrani, oduzimao lopte, tjerao protivničke igrače u "glupe" greške i generalno njegova angažovanost je podigla cijeli tim. Probudio se Radivojević, a potom i Šibalić koji je pogodio važnu trojku.

Ipak, igrači MZT-a svjesni pozicije u kojoj se nalaze su uz pomoć "živopisnih" minuta odmora Željka Lukajića ovaj kvartal okončali sa jednim poenom zaostatka.

Posljednju četvrtinu je sjajno poenima i požrtvovanom igrom u odbrani otvorio Đorđe Milošević. Igokea je nametnula svoj ritam koji je MZT nije mogao da prati. Redom su počeli da pogađaju Ljubičić, Šibalić, pa na koncu Malkom Li koji je sa klupe donio dodatni kvalitet ekipi Dragana Bajića.

Marko Ljubičić je predvodio svoju ekipu sa 21 poenom, dvocifreni su još bili Milošević i Radivojević sa 11, a Šibalić 10 postignutih poena.

MZT je imao pet igrača sa dvocifrenim brojem postignutih poena. Na efikasniji je bio Stojanovski sa 14 postignutih poena, dok su Lalić, Trajkovski i Mavra postigli po 12 poena.

Sljedeću utakmicu u ABA ligi Igokea igra 14. janura kada u Laktaše dolazi Partizan.

Parovi 15. kola:

MZT - Igokea 68:77
Olimpija - Mega 19.00
FMP - Mornar 21.00

u subotu

Cedevita - Cibona 17.00

u ponedeljak

Budućnost - Zvezda

odigrano u četvrtak:

Partizan - Zadar 95:87

Tabela: Zvezda 12-2, Budućnost 12-2, Cedevita 11-3, FMP 7-7, Igokea 6-9, Mornar 7-7, Zadar 7-8, Partizan 7-8, Cibona 6-8, Olimpija 5-9, Mega 4-10, MZT 2-13.

-kraj utakmice-

40' Danilo Šibalić pogađa trojku i stavlja tačku na pobjedu Igokee u Skoplju, 68:77.

39' Igokea u posljednjim minutama meča igra duže napade. Jure Lalić vraća MZT na jednocifren zaostatak, 65:74.

37' Stojanovski "diže" novu trojku, a Vuk Radivojević na drugoj strani odgovara prvom trojkom večeras. Kapiten Igokee vodi tim prema rijetkoj pobjedi u gostima, 61:74.

36' Sjajna igra "Igosa". Danilo Šibalić postiže trojku i Igokea prvi put ima deset poena razlike, 57:67.

35' "Zapalio" se Malkom Li. Nova trojka za Amerikanca, 55:64.

33' Tri poena za MZT postiže Minčev, dok nakon još jedne ukradene lopte pogađa Milošević. Odličan potez Malkoma Lija koji pogađa šut sa distance, 55:61. Tajm aut Željko Lukajić.

31' Milošević "krade" loptu Mavri i sam završava kontranapad uz faul. A mini seriju Igokee od 4:0 kompletira polaganjem Danilo Šibalić.

-kraj treće četvrtine-

30' Trener Igokee je na tajm autu tražio spuštanje lopte za Miloševića, koji je iskreirao "udvajanje" i pronašao Jevtovića koji je sigurno pogađa. Na drugoj strani šut pogađa Spasojević, 52:53. Domaćini još nisu imali vođstvo na utakmici.

29' Dominik Mavra pogađa "flouter" iz srca reketa, 50:51. Tajm aut Dragan Bajić.

29' Ljubičić gubi loptu u napadu, a na drugoj strani ga trojkom "kažnjava" Stojanovski, 48:51.

28' Ljubičić "uništava" svoj bivši klub. Nova trojka za plejmejkera Igokee, treća u ovoj četvrtini. Na drugoj strani sa linije slobodnih bacanja je siguran Spasojević, 45:51.

26' Odličan ulaz Miloševića koji je lijepim "rolingom" izbacio čuvara i položio od tablu, 41:48.

24' Nova trojka Ljubičića koji je dosad postigao 18 poena. Na drugoj strani trojkom uzvraća Trajkovski u biljeći svoj 12 poen, 39:46.

22' Poene za MZT postižu Trajkovski sa linije slobodnih bacanja i Spasojević nakon lijepog polaganja, 37:41.

21' Igokea sjajno otvara treći period. Serijom od 5:0. Vuk Radivojević poentira nakon ulaza, a Marko Ljubičić pogađa prvu trojku iz petog pokušaja.

-kraj druge četvrtine-

20' Igokea je imala posljednji napad, ali Ljubičić nije uspio da nadmudri Trajkovskog koji je ukrao loptu i asistirao Spasojeviću, koji zakucava uz sirenu za 33:36.

19' Sjano iz okreta pogađa Trajkovski. Radivojević je odigrao odlično u odbrani, ali "napad" je bio bolji, 31:36. Tajm aut Dragan Bajić.

18' Jevtović i Trajkovski koriste slobodna bacanja, 29:36. Obje ekipe su ušle u "bonus".

17' Serija 6:0 Igokee. Radivojević je odlično iz tranzicije dva puta položio loptu u obruč, dok su sjajno kombinovali Ponjavić i Jevtović koji ima drugo "zakucavanje" za "Igose" večeras 27:34.

16' Trajkovski sjajno u "korneru" podiže u zrak Šibalića i lijepo polaže na drugi obruč, 27:27. Na drugoj strani Ponjavić je polovično uspješan sa "penala", 27:28.

14' Trajkovski pogađa "dugu" trojku i prvi put poravnava rezultat nakon početnih 0:0. Nikola Jevtović pogađa uz faul i koristi dodatno slobodno bacanja, 24:27.

13' Dominik Mavra pogađa trojku, ali Marko Ljubičić pogađa sa vrha reketa, a zatim lijepo završava ulaz preko Lalića.

11' Prvi poeni Malkoma Lija na utakmici, Igokea vodi 20:16.

-kraj prve četvrtine-

10' Serija 6:0 domaćih. Mavra postiže poene u igri "jedan na jedan" protiv Šibalića, koji ima problema da ostane "ispred" igrača iz Skoplja. Dorđe Majstorović koristi dva slobodna bacanja, a Trajkovski pogađa za 16:19.

9' Odlična saradnja Rikića i Ljubičića. Visoki centar je napravio "livadu" za svog plejmejkera koji nije imao težak posao da završi ovu akciju polaganjem. Igokea ima devet poena razlike, 10:19.

8' Mavra pogađa uz faul i koristi slobodno bacanje, 10:15.

6' Sjajna prednja promjena Stojanovskog i poeni preko Šibalića, koji u sljedećem napadu postiže "dvojku" sa poludistance, 6:15.

4' Poene nakon tajm auta za MZT postiže Stojanovski. Odlična igra dva na dva Radivojevića i Rikića, koju centar Igokee završava efektnim zakucavanjem, 4:13.

3' Prve poene na utakmici postiže Marko Ljubičić, dok Igokeu na četiri razlike nakon skoka u napadu vodi Robert Rikić. Novi poeni za Igokeu nakon ofanzivnog skoka, ovaj put Đorđe Milošević, koji u sljedećem napadu postiže trojku iz tranzicije. Poene za MZT postigao je Jure Lalić. Nove lake poene za Igokeu postiže Marko Ljubičić, 2:9. Tajm aut Željko Lukajić.

STARTNE PETORKE:

MZT: Lalić, Minčev, Stojanovski, Mavra, Maslinko.

IGOKEA: Milošević, Šibalić, Rikić, Radivojević, Ljubičić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC