Ko iz Prijedora daje kredit Janezu Janši?

Prijedorska policija danas je u ovom gradu privela članove novinarske ekipe iz Slovenije među kojimaje bila i novinarka Pop TV Irena Joveva,objavila je televizija N1.

0
A- A A+

Irena Joveva je za N1 rekla da su ih priveli u Policijsku stanicu u Prijedoru gdje su ih ispitivali o prirodi njihove posjete Prijedoru i uzeli im dokumente.

"Bili smo tamo pola sata i u jednom trenutku su odlučili da je sve OK i da možemo ići", rekla je Joveva.

Policija: Nije bilo privođenja

Policija u Prijedoru nije privodila slovenačke novinare, nego su se oni dobrovoljno odazvali policijskom pozivu da dođu u službene prostorije na informativni razgovor, tvrde u Policijskoj upravi Prijedor. Detaljnije o tome OVDJE.

 Slovenske novinarske ekipe su u ovaj grad došle kako bi istraživali priču koja je sinoć objavljena u toj zemlji, a radi se o navodima da je državljanka BiH iz Prijedora Dijana Đuđić pozajmila 450.000 evra na tri rate u tri godine Slovenskoj demokratskoj stranci (SDS) Janeza Janše.

"Došli smo da provjerimo odakle njoj tolike pare, šta radi, čime se bavi i da li je uopšte zakonito jer u Sloveniji nije", rekla je Joveva.

Ova informacija juče je podigla buru u političkim krugovima, s obzirom na to da se stranke intenzivno pripremaju za parlamentarne izbore sredinom godine.

Prema faksimilu ugovora, koji je objavio mariborski list "Večer", 32-ogodišnja Dijana Đuđić iz Prijedora će SDS-u bivšeg premijera Janeza Janše u tri jednake rate isplatiti ukupno 450.000 evra, po kamatnoj stopi od samo dva odsto, a kamate će naplatiti nakon što stranka u cjelini isplati glavnicu kredita.

Prva rata kredita navodno je već uplaćena na račun stranke.

Đuđićeva navodno ima firmu u malom slovenačkom mestu Spodnje Hoče, sa oko 2.000 stanovnika. Mediji nagađaju da je poznanica poreskog maga Roka Snežiča, iako ovaj Mariborčanin negira da ju je ikad upoznao. Međutim, "isplivali" su dokazi da su putovali više puta u BiH, prvi put u aprilu 2017, potom krajem septembra i početkom decembra.

Ostale vijesti