• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako vam se žuri - dajte još 18 miliona funti!

Autor mondo.rs

Za sve postoji cena...


Liverpul je letos pristao na sve uslove Lajpciga kako bi Keitu doveo na "Enfild", pa je tako njegov transfer vredan oko 48 miliona funti, bez bonusa, dogovoren za leto 2018. godine.

Međutim, (ne)očekivana prodaja Filipea Kutinja pre nekoliko dana upalila je "alarme" u Liverpulu i ozbiljno se razmišlja o tome da se transfer fudbalera iz Gvineje ubrza - što se nikako ne dopada ljudima iz ovog bundesligaša.

No, sve ima svoju cenu...

Nakon što je sportski direktor Ralf Ragnik izjavio da "nema logike" da Lajpcig pusti Keitu u trenutku dok se bori za mesto u Ligi šampiona - sve je jasnije da je to bilo kako bi se zaradio dodatni novac.

"Bild" prenosi da su Liverpul i Lajpcig počeli pregovore kako bi Keita već u januaru postao igrač "redsa", a za to zadovoljstvo Englezi će morati da plate dodatnih 15 do 20 miliona evra (od 13 do 18 miliona funti), što neće biti problem posle zarađenog novca na Kutinju.

Ipak, važno je i podsetiti i da je sam transfer Keite bio uslovljen određenim bonusima, slične visine, pa je nejasno da li bi pomenute klauzule, novim potpisom, prestale da važe.

Prema ranijem dogovoru Lajpcig bi zaradio dodatni novac na osnovu pozicije Lajpciga na tabeli Bundes lige. To znači da bi Lajpcigu dodatnih 10 miliona funti pripalo ukoliko ne odu u Evropu, 12 ukoliko izbore Ligu Evrope, a čak 18 ukoliko se domognu Lige šampiona...

Pretpostavka je da se Lajpcig neće tako lako odreći prethodnog dogovora, a u tom slučaju ceo "posao" oko Keite mogao bi da naraste i do vrtoglavih 84 miliona funti.

Dani odluke su pred Liverpulom i Jirgenom Klopom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC