• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić pred duel sa "davljenikom", Zvijezdom 09: Frustrirajuće je što ne možemo da damo gol!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Moramo se izboriti sami sa sobom", poručio je trener Sloge Meridian Vlado Jagodić.

 Najava Sloga Meridian Zvijezda 09 Vlado Jagodić Zoran Karać Izvor: MONDO/Sport i mladi/Rade Šešlak

Sloga Meridian u subotuod 13.30 dočekuje Zvijezdu 09 u premijernom meču 29. kola Premijer lige BIH.

Ekipa Vlade Jagodića u lošoj je firmi i vezala je pet poraza u nizu, odnosno sedam bez pobjede u svim takmičenjima, a da stvar bude gora ni na jednoj od tih utakmica Dobojlije nisu uspjele da postignu pogodak. Iako je trener Sloge prije dvije sedmice poslije poraza od Borca govorio da ga ne brine neefikasnost, sad aupravo to apostrofira kao jedan od najvećih problema, koji postaje frustracija.

"Još jedan poraz u nizu protiv Veleža naravno da nam je mnogo usložio stvari. Možda je ružan izraz, ali postaje frustrirajuće što nismo dugo gola dali. Sutrašnja utakmica može biti i najteža za nas uzimajući u obzir da smo u jednoj neočekivanoj seriji bez rezuzkltata. Nije to loša igra, nije nezalaganje, nego nedostaje realizacija. I ono malo šansi što napravimo ne iskoristimo i onda je ne možeš da se vadiš na jakim protivnicima. Nama je sve loše krenulo iz Konjica“, rekao je Jagodić.

Dolazak "fenjeraša" je idealna je prilika za izlazak iz krize, ali bi mogao da bude i "mač sa dvije oštrice".

"Zvijezda 09 pobjedom u prošlom kolu i dalje razmišlja da možda može ostati u ligi i mi smo toga svjesni. Ja čak mislim da je to nemoguća misija, ali u svakom slučaju očekujem da će se sutra bacati na glavu. Imaju najmanje bodova, najviše primljenih golova, ali imaju i svoje kvalitete, pogotovo u veznom redu u Maksimoviću i Vukoju i svakako u Vadzeu i Salimanu koji igraju možda i najbolje svoje utakmice u posljednje vrijeme“, istakao je trener Sloge i dodao:

"Moramo se izboriti sami sa sobom. Naš rezultat je dobar uzimajući u obzir da smo igrali dobro na otvaranju ove polusezone, ali nismo pet, šet utakmica dali gol, to je nešto što frustrira i radim maksimalno na tome".

Za sutrašnji duel Jagodić neće moći da računa na od ranije povrijeđenog Vidiće, te Kvesića koji je povrijedio koljeno na utakmici protiv Veleža.

"Svi ostali su tu. Za sutrašnju utakmicu sve sam igrače stavio na spisak jer moramo da rzzmišljamo i o umoru, svježini, kvalitetu... Moramo da na našem terenu da se vratimo na ono prije Željezničara. Moramo da odigramo dobro i da budemo efikasniji. Da li je dovoljan jedan gol protiv ovakvog ratsrčanog protivnika koji igra na kontranapade i tranzicije? Nimalo ne potcjenjujemo igrače Zvijezde 09, ali ono što mi moramo je da damo svoj maksimum i bilo bi izuzetnio dobro za nas da osvajanjem bodova vratimo se u normalu i da u ljepšoj atmosferi dočekujemo Sarajevo", poručio je Jagodić.

Izvor: MONDO/Sport i mladi/Rade Šešlak

Fudbaler Sloge Zoran Karać rekao je da svi igrači Sloge žele da preokrenu ovu negativnu priču.

"Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe koja vodi grčevitu borbu za opstanak. Idu iz poozitivnog rezultata i sigurno će htjeti tako da nastave. Mi iza sebe imamo negativni niz od sedam utakmica bez pobjede, nismo postigli ni gol, ali svaki igrač je spreman da tu priču preokrene i da tu priču završimo onako kako smo počeli ovaj dio sezone, a to je da pobjeđujemo i da ne gubimo utakmice, te da pogotovo kod kuće igramo onako kako smo ranije igrali", rekao je Karać.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC