• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predstojećeg vikenda plivački miting "22. april": U Banjaluku stigli osvajači evropskih i svjetskih medalja!

Autor Dragan Šutvić

Miting se održava na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci.

 Plivanje miting 22. april 2024. Izvor: Goran Arbutina, mondo.ba

Predstojećeg vikenda, na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci, biće održan jubilarni, 15. plivački miting u organizaciji "22. aprila".

Predstojeća plivačka smotra biće i kvalifikaciona za plasman na Olimpijske igre u Parizu, te će okupiti veliki broj renomiranih plivača

Tako su, naime, u Banjaluku stigli Kliment Kolesnikov, osvajač čak 46 medalja sa velikih takmičenja, od čega čak 13 sa evropskih prvenstava, ivlasnik srebrne i bronzane medalje sa Olimpijskih igara u Tokiju, i Evgenija Čikunova, zlatna i srebrna sa Evropskog prvenstva u 25-metarskim bazenima 2021. godine, te srebrna sa pomenute svjetske smotre iste godine.

"Drago mi je što sam došla u Banjaluku, poslije dugog i napornog puta. Teško je još uvijek da skupim sve utiske, ali za sada su pozitivni. Boriću se za najbolji rezultat i biće zanimljivo vidjeti kakvi su mi dometi poslije nedavno održanog prvenstva Rusije", poručila je plivačica rođena 2004. godine u Sankt Peterburgu.

Velika očekivanja od predstojećeg takmičenja ima i 23-godišnji Kolesnikov.

"Ovo je za nas prvo takmičenje van Rusije poslije dvije godine. Zadovoljan sam bazenom i uslovima koji su očekivani za inostrana takmičenja. Nadam se dobrom nastupu. Vidjeću u kakvoj sam formi, takmičenje će sve pokazati."

Ruski plivači u Banjaluku su istigli pod trenerskom palicom iskusnog stručnjaka Sergeja Čepika.

"Veoma sam zahvalan domaćinu što nas je ugostio. U pozitivnom smo šoku, put je bio veoma naporan, ali nam je prošao lako. Što se tiče plivača, za njih je ovo bilo veoma neočekivano jer su saznali za nastup ovdje tek krajem marta. Biće ovo dugačka sezona za nas, trajaće duže nego inače. Ipak, smatram da svaki plivač mora da bude spreman u svakom trenutku i vremenom će doći i pravi rezultati. Nadam se da će plivači koji na nedavno održanom prvenstvu Rusije nisu uspjeli da postignu svoj maksimum sada doći do još boljih rezultata i ispuniti sva očekivanja", naglasio je Čepik.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC