• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je kažnjeni srpski rekorder: Bio na Olimpijskim igrama, a neophodan reprezentaciji

Srpski plivač ima veliki problem pred Olimpijske igre, koje su trebalo da budu najvažniji događaj ljeta za štafetu.

 Ko je Uroš Nikolić plivač optužen za doping Izvor: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

Plivačka štafeta Srbije u disciplini 4x100 slobodno po svemu sudeći takmičiće se na Olimpijskim igrama u Parizu, ali je sada veliko pitanje u kakvom sastavu će nastupiti. Nakon nedavno održanog Svjetskog prvenstva u Dohi, Svjetska antidoping agencija optužila je srpskog plivača i člana štafete Uroša Nikolića za korišćenje nedozvoljene supstance pseudoefedrin.

Još se ne zna kada bi mogla da bude izrečena kazna Urošu Nikoliću (27) i koliko bi ona mogla da traje, pošto je srpski plivač uložio žalbu, ali jasno je da potencijalno to može da bude veliki problem za čitavu reprezentaciju. Tokom prethodnih nekoliko godina Uroš Nikolić je standardan član plivačke štafete, sa kojom je nastupio i na Olimpijskim igrama u Tokiju. Svojevremeno je plivao na Olimpijskim igrama mladih u kineskom gradu Nandžingu, kao i na Mediteranskim igrama u Oranu prije dvije godine.

Na tom takmičenju je ekipa u sastavu Velimir Stjepanović, Andrej Barna, Uroš Nikolić i Nikola Aćin postavila državni rekord kada je u pitanju disciplina 4x100 slobodno. Samo nekoliko dana kasnije, na Ljetnom prvenstvu Srbije, štafeta novosadske Vojvodine na 4x50 slobodno postavila je državni rekord, a Uroš Nikolić je ponovo plivao u timu. Tada su sa njim bili Aleksa Bodar, Stefan Sorak i Čaba Silađi, koji je u međuvremenu završio plivačku karijeru.

Pojedinačno, Nikolić je imao nekoliko zapaženih rezultata na manjim takmičenjima u Srbiji i regionu, a rijetko mu se dešava da pliva neku drugu disciplinu osim slobodnog stila. U štafeti Srbije na Olimpijskim igrama u Tokiju bio je najsporiji od četvorice takmičara, dok je nekoliko dana kasnije u štafeti novosadske Vojvodine bio nabrži pri postavljanju državnog rekorda na duplo kraćoj dionici. Zanimljivo, momak iz Ćuprije je prije nešto više od 11 godina - u januaru 2013. godine - bio najbrži u plivanju za krst na Bogojavljenje, na Bagrdanskom jezeru pored Jagodine u kojoj je pohađao srednju školu.

Sada je pitanje ko bi mogao da naslijedi u timu dvostrukog državnog rekordera Srbije. Uroš je uložio žalbu na odluku, ali ukoliko dobije suspenziju jasno je da propušta i Evropsko prvenstvo u Beogradu i Olimpijske igre u Parizu. Srbija će morati da traži četvrtog člana štafete, a rezultat ostvaren nedavno u Dohi biće potpuno izbrisan. Ipak, zbog toga što trenutno ima 13. najbolje vrijeme na svijetu, a 16 štafeta ide u Pariz, Srbiji nije ugroženo mjesto na Olimpijskim igrama.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC