• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nadam se da će sve ostati na crvenom kartonu"

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Selektor rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman i igrači na pres konferenciji zahvalili su se navijačima za podršku, te podsjetili da je bh. tim odlično igrao odbranu.

Selektor bh. rukometne reprezentacije Bilal Šuman rekao je nakon utakmice sa Švajcarskom (21:15) večeras da se nada da će sve ostati na crvenom kartonu za Tomislava Nuića, nakon informacije da se nije nalazio u zapisniku zbog čega je dobio crveni karton.

On je rekao da nakon održanog tehničkog sastanka i prijave iste ekipe kao za utakmicu u Švajcarskoj, taj "izostanak koji je promakao nije uspio pohvatati".

"Za nadati se da je to to i da će se sve završiti na crvenom kartonu", rekao je Šuman.

Na pitanje da prokomentariše mogućnost ulaganja žalbe Švajcaraca, Šuman je odgovorio da ne bi želio da taj moment zasjeni utakmicu.

"Ne bih da kvarim ovaj osjećaj i ambijent. Vidjećemo kako to izgleda, a biće kako se odluči", odgovorio je.

Bh. selektor se zahvalio navijačima na podršci i istakao da je njegov tim igrao odličnu odbranu.

"Hvala momcima za sve što su uradili na zadnje dvije utakmice. Ove stvari koje su nas pratile i prate nas trebamo da stavimo na stranu, a momci su zaslužili mnogo više praćenja i prepoznavanja nekih stvari i što se tiče nas da zanemarimo četiri boda i stvorimo ambijent za bolje uslove", naveo je Šuman.

Kapiten Mirsad Terzić zahvalio se "najboljim navijačima na svijetu". Dodao je da nakon izborenog baraža ova ekipa može biti i bolja.

"U sportskom i tehničkom smislu mislim da ćemo se do ljeta poboljšati", rekao je Terzić.

Vladimir Vranješ i Srđan Predragović takođe su se zahvalili publici koja je reprezentaciju bodrila svih 60 minuta i zahvaljujući kojoj su, između ostalog, uspjeli da prebrode krizu na početku drugog poluvremena.

Zvijezda večeri, golman Benjamin Burić, koji je sjajnim odbranama atmosferu u tuzlanskom "Mejdanu" dovodio do usijanja, izjavio je da je ekipu vukla želja za pobjedom i prolaskom u baraž.

"Mislim da smo dobro igrali odbranu. Malo 'štekamo' u napadu i 21 gol je malo za domaći teren. No, vukla nas je želja za baražom i velikim takmičenjem. Prolaze nam godine, stojimo u mjestu i želja je bila da idemo u baraž. Dobra smo ekipa i iskreno se nadam da ćemo u baražu dobiti dobrog protivnika i da odemo na to prvenstvo", rekao je Burić.

Svjetsko prvenstvo u rukometu igraće se u Njemačkoj i Danskoj 2019. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC