• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvetković: Hrvati su naša braća, navijaću za njih

Autor mondo.rs

Selektor srpske rukometne reprezentacije, svestan da će hrvatsku javnost zanimati ishod duela sa Francuskom, pozvao je Zagrepčane da ispune "Arenu" i bodre "orlove".

 Jovica Cvetković Hrvati su naša braća, navijaću za Hrvatsku Izvor: MN PRESS

Sa skorom 1-3 na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj i nula bodova u Grupi 1, rukometna reprezentacija Srbije nema više nikakve šanse da prođe drugu fazu i oporba se u eliminacijama.

Ali, ako je za utehu, "orlovi" mogu da utiču na plasman ostalih reprezentacija računajući i narednog rivala - svetskog prvaka Francusku.

Svestan da će ishod tog duela zanimati i domaće rukometaše, igrače Hrvatske, selektor našeg tima Jovica Cvetković obratio se zagrebačkoj publici i pozvao je u pomoć kada u ponedeljak u 18.15 bude počeo meč 2. kola druge runde između "orlova" i "petlova".

"Nisam stekao utisak da su odigrali koliko im je bilo potrebno protiv Švedske uprkos pobedi na kraju, imali su dosta problema. Oni su realno, ne znam ni sam, koliko svetlosnih godina ispred nas, ali imaju svojih slabosti. To smo videli i pokušaćemo da pretvorimo u svoju korist. Ono što je bitno za utakmicu sa Francuskom jeste da očekujem od naše braće Hrvata da nas podrže", rekao je Cvetković, prenosi sajt RSS.

/Hrvati moraju da pobede i Francusku/

Neizvesno je li će, zbog zdravstvenih problema, nastupiti levo krilo Dobrivoje Marković.

Srbija bi u slučaju podviga pomogla Hrvatskoj na putu do polufinala EP, a Cvetković u toj trci navija za domaćina turnira.

"Svi su svesni naše jačine u odnosu na Francusku, uradićemo sve što je do nas, da prvo spasimo svoj obraz, što je sasvim normalno. Ne bih imao ništa protiv nai da pomognemo Hrvatskoj da se plasira u polufinale kroz naš rezultat. Oni su mi bliži nego Francuzi jer su na braniku rukometa koji je stvaralački i stvara emocije. Hrvatima će dobro doći i da ih izmorimo. Ne izlazimo da odigramo samo utakmicu, već da pružimo sve od sebe".

Grupa 1

18. januar:

Srbija
- Norveška 27:32 (17:17)
Hrvatska - Belorusija 25:23 (15:12)

20. januar:

Švedska - Francuska
17:23 (8:10)

Hrvatska - Norveška 32:28 (17:10)

22. januar:

Srbija
- Francuska 18.15
Švedska - Belorusija 20.30

24. decembar:

Srbija
- Belorusija 16.00
Švedska - Norveška 18.15
Hrvatska - Francuska 20.30

Tabela: Hrvatska (+1) 6, Francuska 6, Švedska 4, Norveška (+1) 4, Belorusija 0, Srbija 0.

Za peti nastup Srbije u Splitu, odnosno Zagrebu, biće spreman Nemanja Ilić, koji kao rukometaš francuskog Tuluza dobro zna protiv koga igramo.

Ilić je uočio da "petlovi", kao i ranijih godina, formu podižu kako turnir odmiče i da će našoj ekipi biti daleko teže nego rivalima Francuske iz prve nedelje nadmetanja.

"Tako je uvek kod njih, bez obzira u kom su sastavu, zato se ne bih osvrtao na povredu En Gesana. Njima je ta utakmica bitna za polufinale, ali nema predaje što se tiče nas. Igraćemo koliko možemo u ovom trenutku. Do kraja igramo za svoju zemlju Srbiju i nas same", zaključio je Ilić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC