• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pero Kameron: Gurović je bio čvrst momak!

Autor mondo.ba

"Imali su Bodirogu koji je mogao da dobije svaku utakmicu. Stojaković je bio veliki strijelac, a Vlade Divac je bio lider ekipe. Sjećam se i Milana Gurovića koji je bio čvrst momak", rekao je Pero Kameron.

Pero Kameron je bio dio selekcije Novog Zelanda koja je na Mundobasketu u Indijanapolisu u polufinalu zadala mnogo muke reprezentaciji SR Jugoslavije, a na koncu izgubila i duel za treće mjesto od Njemačke.

Krilni centar je na tom šampionatu "napravio ime" i u prosjeku bilježio 14,7 poena, pet skokova i 3,6 asistencija po utakmici. Bio je izabran u najbolju petorku šampionata kao jedini član petorke koji u tom trenutku nije bio NBA igrač. Ostala četvorica su bili Emanuel Đinobili, Predrag Stojaković, Dirk Novicki i Jao Ming.

U Kuću slavnih primljen je 2017. sa Razijom Mujanović, Dušanom Ivkovićem, Tonijem Kukočem, Šekilom O'Nilom, Mikijem Berkovicom i Valdisom Valtersom, ali priznaje da je tokom ceremonije imao veliku tremu.

Kameronov zemljak Stiven Adams igra za Oklahomu u NBA ligi

"On je nevjerovatan talenat, za njega je sve moguće da napravi tamo. Za nas u zemlji je sjajno da imamo nekoga da nas predstavlja u NBA. Imaće priliku da igra i na internacionalnim takmčenjima za reprezentaciju u narednim godinama"

"Šekil O'Nil nije bio tu, ali sam bio nervozan zbog prisustva trenera Ivkovića i Kukoča. Dušan je jedan od mojih velikih učitelja, u mlađim kategorijama sam igrao protiv mnogih selekcija reprezentacije Jugoslavije, tada ga upoznao i zaista sam bio počastvovan da primim priznanje kada i on. Sve njegove ekipe bile su odlično vođene sa klupe. Slušao sam mnoge priče o njemu od Nenada Vučinića, koji je godinama bio pomoćni trener u reprezentaciji Novog Zelanda. Kao trener, on je jedan od mojih idola", rekao je na početku razgovora za "Nezavisne" Pero Kameron.

Meč sa Jugoslavijom...

"Igrali smo s njima i mjesec dana ranije na pripremama u Njemačkoj. Pružili smo smo jako dobru partiju, ali to na kraju nije bilo dovoljno protiv jednog takvog sjajnog tima. Imali su Bodirogu koji je mogao da dobije svaku utakmicu. Nije bio najbolji strijelac, ni skakač ili dodavač u ekipi, ali pogađao je i pravio razliku uvijek kada je trebalo. Stojaković je bio veliki strijelac, a Vlade Divac je bio lider ekipe. Vidjelo se zajedništvo kod njih, sjećam se i Milana Gurovića koji je bio čvrst momak", naveo je Kameron, koji se Jugoslaviji, ali pod imenom Srbija i Crna Gora, za poraz revanširao dvije godine kasnije u grupnoj fazi na OI u Atini 2004.

Kameron se nakon završetka igračke karijere 2010. posvetio trenerskom poslu i do sada kao trener Velingtona osvojio dvije titule prvaka Novog Zelanda.

"Teže mi je u ulozi trenera, morate da radite sve stvari oko ekipe, da izvučete najbolje iz svakoga igrača. Kada ste igrač, razmišljate samo o sebi i svojoj igri" zaključio je Pero Kameron.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC