• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvetković: Potreban nam je sistem! Još juče

Autor mondo.rs

Selektor "orlova" poručuje da je hitno potrebno promeniti situaciju u srpskom rukometu

 Jovica Cvetković: Potreban nam je sistem! Još juče Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković uoči poslednjeg meča na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj poručuje da je pod hitno potrebno preduzeti korake za bolju budućnost srposkog rukometa i raditi na stvaranju sistema.

"OSTVARILI SMO CILJ"

Reprezentativac Nikola Crnoglavac najavio je meč protiv veoma kvalitetnog rivala. "Belorusija je veoma ozbiljna reprezentacija. Bili su u egalu u gotovo svim mečevima na ovom EP, što najbolje govori o njihovom kvalitetu. Na nama je da pružimo maksimum i da dođemo do pobede koja nam znači bolji plasman na kraju. Posle mnogo godina, ako ne računamo 2012. godinu kada smo bili domaćin, plasirali smo se u drugi krug na Evropskim prvenstvima, što je velika stvar. Ostvarili smo prvobitni cilj, koji je važan pre svega zato što ćemo u baražu za Svetsko prvenstvo dobiti lakše protivnike".

"Moramo da radimo na stvaranju sistema, da kroz pet-šest godina imamo generaciju koja će iznedriti igrače za nacionalni tim. Sada to nemamo i snalazimo se kako znamo i umemo sa ovim igračima koje imamo. Tokom prvenstva ostali smo bez Vujina, Markovića, a sada i Jovanovića. Ono što smo uradili treba da bude nešto prema čemu možemo da se upravljamo kada je u pitanju budućnost. Moramo da nastavimo da radimo, odmah, od sutra, da imamo trenažni centar, da radimo sa najtalentovanijim momcima u zemlji. Nemamo vremena, trebalo je juče da počnemo da radimo", izjavio je Cvetković.

Srbija će oproštajni meč na EP odigrati u sredu od 16 časova protiv Belorusije i od njegovog ishoda u konačnom redosledu može zauzetiplasman od devetog do 12. mesta.

"Igrali smo protiv Belorusa u kvalifikacijama, izgubili smo pod specifičnim okolnostima u Nišu, ali isto tako treba reći i to da smo igrali nerešeno na njihovom terenu, što je veliki uspeh s obzirom da smo igrali sa izmenjenom postavom i mlađim igračima. Belorusi uvek igraju motivisano na velikim takmičenjima, imaju ekipu na okupu dugo i studiozan rad. Postepeno idu ka vrhu i znaju da do njega mogu da stignu samo ako realno razmišljaju", istakao je Cvetković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC